Hyppää pääsisältöön

Turhanpäiväisyyksien latelemista vai hienoa johtamista? Sipilän puhe jakaa nettikansan mielipiteet

Pääministeri Juha Sipilä valtasi Ylen TV1-kanavan keskiviikkona 16. syyskuuta varttitunnin ajaksi kello 21:05 alkaen.

Yli 1,5 miljoonaa ihmistä seurasi keskustalaisen pääministerimme Juha Sipilän TV1-kanavalla pitämää puhetta keskiviikkoiltana. Puheessaan Sipilä käsitteli Suomen heikkoa taloudellista tilannetta ja tarvetta suuriin, kivuliaisiin leikkauksiin. Sipilä muun muassa vetosi vielä kerran työmarkkinajärjestöihin, jotta nämä etsisivät työehtosopimusten sisältä vaihtoehdot hallituksen esittämille leikkauksille.

Lisäksi Sipilä otti kantaa Suomen asemaan pakolaiskriisissä ja vetosi suomalaisiin, jotta nämä olisivat itse aktiivisia. Pääministeri totesi myös, että Suomen itsekin on oltava Euroopan unionin tasolla aktiivinen.

Opposition mukaan Sipilän puheessa ei ollut mitään uutta. Myös politiikan tutkija Ville Pitkänen olisi toivonut Sipilän puheelta enemmän yllätyksiä.

Sosiaalisessa mediassa Sipilän puhetta ja esiintymistä kehuttiin ja haukuttiin. Jotkut olivat tympääntyneitä muun muassa siihen, että Sipilä luki puheen läpi, eikä eläytynyt lainkaan. Osa taas piti Sipilän puhetta mallikkaana ja kehui pääministerin tapaa johtaa Suomea.

Mutta missä ovat aina niin suositut meemit Sipilän puheesta? Niiden määrä jäi kovin vähäiseksi – onneksi sentään YleX:n äänestyksessä Suomen suositummaksi Snapchattaajaksi valittu urheilujätkä Esko Seppänen kantoi kortensa kekoon.

Mitä mieltä sinä olit Juha Sipilän puheesta? Kommentoi alle.

Lue myös:

Äänestä: Miten parantaisit Suomen kilpailukykyä?

Nämä hallituksen kiristykset kurittavat opiskelijaa pahiten

Mitäköhän Juha Sipilä tänään sanoo? Juomapeli kertoo, onko puheessa uusia avauksia

Neljä “ässää”: Sipilä, Soini, Stubb ja Saatana

YleX Etusivu muodosti hallituksesta futisjoukkueen