Hyppää pääsisältöön

Alamäki alkaa yhdynnästä - Marja Hintikka elokuvissa

Kill Bill
Kill Bill Kuva: Yle/Niina Mattus marja hintikka live

Kuinkapa sujuu, perhe-elämä lasten kanssa ja muuten? Kauheasti? Univajetta on? Romahtaminen lähellä? Tiedämme, miltä sinusta tuntuu. Marja Hintikka Liven suositut leffaparodiat ovat saaneet jo kymmenettuhannet naurahtamaan itselleen tai ruuhkaiselle elämäntilanteelleen. Tehtävä suoritettu? Ei vielä. Tarjoamme nyt pienen tutkielman siitä, miten arkinen lapsiperhe-elämä olisi saattanut vaikuttaa näiden kuuluisien elokuvien ikimuistoisiin sankareihin.

VAROITUS: SISÄLTÄÄ SPOILERIA SPOILERIN PERÄÄN!

Kill Bill

Beatrix Kiddoa ammuttiin epäkohteliaasti päähän hänen ollessaan viimeisillään raskaana. Sitten, samalla kun morsio makasi koomassa, hänen lapsensakin vielä vietiin. Tästä seurasi veriroiskeilla koskettavasti koristeltu ja silmiänyhtävän hienosti toteutettu kostoretki, jonka päätteeksi Beatrix onneksi löytää lapsensa. Mutta vaikka uusi elämä naapuruston kovanyrkkisimpänä yh-mutsina kutsuukin, niiden legendaaristen kaivuutaitojen ei ehkäpä siltikään kannata antaa surkastua.

Braveheart

Toisessa kyyneliä kihottavassa tarinassa William Wallacen perheenperustamispyrkimykset niistetään, kun englantilainen sortajasika murhaa hänen vaimonsa - mutta kuinka paljon onnellisempi Villen kaltainen luonnollinen johtaja ja vapaustaistelija olisi sittenkään ollut keskinkertaisemmassa elämässä?

Top Gun

“Maverick” oli elämänsä kukkuloilla. Korskein mahdollinen duuni hävittäjälentäjänä, komeita jannuja kavereiksi lentopallokentälle ja suihkuun - sekä kuumana käyvä astrofyysikkotyttöystävä. Hyvältä näyttää - perheenisäksi poistu! Katsotaanpa kuitenkin, kuinka kiihkeänä kasaripopin tahtiin köyriminen jatkuu, kun kirkuva kakkakanuuna ampuu seksileikkien sekaan kasapanoksen tylyä todellisuutta.

Fight Club

Tyler Durden saattaa olla komein karvatakkinen kolli koskaan, mutta onhan hän eittämättä myöskin täysin mielipuolinen persläpi. Onko väitettävissä, että aloilleen asettuminen ja aavistuksen maltillisempi elämänkulku olisivat saattaneet ohjata hänet jonkin tuhon ja kuoleman kylvämistä kivemman harrastuksen pariin?

Bridget Jonesin päiväkirja

Symppis sydänystävämme Bridget ehti pyöriskellä eräitäkin öitä punaviinipäissään höpsöjen rakkauslaulujen tahtiin ennen kuin tapasi tuhman kiltin poikansa. Mutta mikään ei kestä ikuisesti, ja jotkin asiat vieläkin vähemmän aikaa. Jos Bridgetistä tulisikin suhteen kariuduttua sinkun sijaan sinkkuäiti, hän mahdollisesti arvostaisi aikoja jolloin saattoi mielensä mukaan huulisynkata Céline Dionia huolettomassa pikkupöhnässä.

Tomb Raider

Lara Croftin isukki ei koskaan maininnut Illuminatia, ei kertaakaan - ilmeinen virhe, jonka mikä tahansa kasvatusopas tuomitsee. Mutta olisivat asiat voineet huonomminkin olla. Laran elämästä kuitenkin kehkeytyi sellainen seikkailu, että siitä riittää kulmapöydässä kerrottavaa seuraavallekin illalle. Tämä elämänkulku olisi voinut vaarantua, jos isäukko olisi unohtanut vielä oleellisempia vinkkejä. Lisäksi: töröhuulet!

The Matrix

Neolle tarjottiin valinta - joko elää maailmassa, joka ei koskaan tuntunut aidolta tai hylätä kaikki ja sukeltaa kauhistuttavaan totuuteen. Siinäpä sitä olisi tosiaan pähkinää Esa Saarisellekin. Mutta kun emotionaaliset luodinväistökyvyt pettävät ja romanssi iskee salaman lailla kohdalle, saattaa edessä olla vieläkin visaisempia pillerivalintoja.Marja Hintikka Live
Yle TV2 maanantaisin klo 21 alkaen 12.10.
Yle Puhe tiistaisin klo 16 alkaen 13.10.
yle.fi/mhl
#yleMHL
MHL Facebookissa
MHL Twitterissä
MHL Instagramissa

Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.