Hyppää pääsisältöön

Energia-alan akateeminen keskustelu voimistuu

Sähkölinjoja kaupunkiympäristössä.
Sähkölinjoja kaupunkiympäristössä. Kuva: Yle, MOT linjat

Energiateollisuus ry halajaa akateemisen yhteisön tiiviimpään keskusteluun Suomen energiapolitiikasta. Alan asiantuntijoita kutsutaan ensimmäiseen keskustelutilaisuuteen kuluvan syyskauden aikana.

Keskustelua vauhditti jo 14.9. esitetty MOT: Väärää voimapolitiikkaa, jossa yhdeksän professorin ryhmä asetti kyseenalaiseksi Suomen tämänhetkisen energiapolitiikan.

Kutsun akateemiseen keskusteluun teki Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen 17.9. Naukkarisen mukaan energiateollisuus haluaa tiivistää akateemisen yhteisön, professorikunnan ja alan tutkijoiden kanssa vuoropuhelua, jonka tavoitteena on edistää laajaa yhteiskunnallista yhteisymmärrystä energiapolitiikan tavoitteista ja niiden toteuttamiskeinoista.

Naukkarinen toteaa tiedotteessaan, että energiapolitiikka vaikuttaa merkittävästi Suomen hyvinvointiin ja kilpailukykyyn. Pitkän aikavälin tavoitteista vallitsee eri toimijoiden kesken suuri yhteisymmärrys. Näkemyserot korostuvat puhuttaessa energiapolitiikan ja energiantuotannon keinovalikoimasta.

”Energiapolitiikasta tulee käydä jatkuvaa, avointa ja ratkaisukeskeistä keskustelua. Valitettavasti keskustelu kilpistyy liian usein ydinvoiman ympärille – joko tuotantomuotoa tiukasti puolustaen tai vastustaen. Liiallinen kärjistyminen vaarantaa kokonaisuuden kannalta kestävien johtopäätösten tekemisen. Se ei ole yhteiskunnan edun mukaista,” Naukkarinen sanoo.

Kommentit