Hyppää pääsisältöön

Trine 3: The Artifacts of Power

Trine 3 konseptikuva
Trine 3 konseptikuva Kuva: Frozenbyte frozenbyte

Romuttuneiden autojen ja vääntyneen pellin alta kömpivät striimaajat astuvat seuraavaksi kohti tarujen maailmaa. Pahoja henkiä ja sankarillisia tekoja tarjoaa suomalaisen Frozenbyten Trine 3: The Artifacts of Power.

Trine 3 on suomalainen tarinavetoinen tasoloikkapeli maustettuna toiminnalla ja pulmanratkonnalla. Laatikoita loihtiva velho Amadeus, vahva ja uljas ritari Pontius sekä ketterä ja viekas varas Zoya muodostavat tehokolmikon, joka joutuu tavanomaiseen tapaansa vastentahtoisiksi sankareiksi uuteen seikkailuun. Trion eteen asetetaan esteeksi teljettyjä ovia, massiivisia rotkoja ja vihollislaumoja. Selvitäkseen pelin tarjoamista koettelemuksista täytyy hahmojen käyttää omia erityistaitojaan. Amadeuksen laatikoita voi käyttää mm. tasanteina, joiden avulla voi kiivetä korkeisiin paikkoihin tai vaikka käyttää aseena murskaamaan vihamielisiä örkkejä. Pontiuksen kilpi pysäyttää ja kimmottaa vihollisten hyökkäyksiä ja sitä käyttäen voi leijailla kookkaampienkin rotkojen ylitse. Zoyalla on mukanaan köysi, jolla hän pääsee raahaamaan esineitä pitkin poikin ja heilauttamaan itseään Tarzanin tavoin yli esteiden.

Kaikki Trine-pelit ovat aina olleet henkeäsalpaavan kauniita teoksia ja keränneet siitä ansaitusti ylistystä. Sarjan kolmaskaan osa ei tuota pettymystä ja tarjoaa tarunomaisen upeita visuaalisia elämyksiä koko pelin ajan. Tapahtumapaikat vaihtelevat tiheän viidakon raunioituneesta temppelistä valtaviin metsiin ja linnojen saleihin. Satumaista visualisuuden lisäksi on pelin tarina, jossa tapahtumat ovat eeppisiä ja hahmot hauskoja. Pelatessa kannattaa pitää korvat auki, sillä taustalla kuultavat hahmojen väliset keskustelut ovat parhaimmillaan puhdasta kultaa.