Hyppää pääsisältöön

26.9. Toiveuusinta: Mitra Kaislaranta, Nomi Enckell, Joseph Miettinen ja Sara Kurkola

Tartu Mikkiin -toiveuusintajakso 26.9.
Tartu Mikkiin -toiveuusintajakso 26.9. Kuva: Yle tartu mikkiin

Ilta on Idolien loistetta ja äänenvoimaa tulvillaan, kun lauteille nousee Idols-kauden 2013 kärkinelikko. Tänään julkistetaan myös Tartu Mikkiin Karaokemestari, jonka yleisö on saanut äänestää voittoon Karaokekoneessa julkaistuista ja ennakkoraadin karsimista laulunäytteistä.

Tartu Mikkiin kello 22.25

Idolsin juhlakauden kärkikahinat syksyllä 2013 neljän laulajan kesken. Nelikosta voittajaksi nousi vakuuttava tulkitsija Mitra Kaislaranta, Oulun lupaus Suomen musiikkitähdistöön. Mitran parina laulaa Vantaalta kotoisin oleva vahvaääninen menomimmi Nomi Enckell.

Idolsin viimeisessä finaalissa ainoana Mitran rinnalla voitosta kisasi raaseporilainen musiikkimultimies ja letkeän sähköinen tulkitsija Joseph Miettinen. Hänen kisakumppaninsa on tänä iltana Kiteeltä kotoisin oleva upeaääninen balladien ystävä Sara Kurkola.

Ilta täyttyy sointuvasta laulusta, tuoreesta tähtiloisteesta ja iloisen rennosta tunnelmasta. Tämä artistijoukko voi olla iältään nuori, mutta kameran edessä jännittäminen on heille jo antiikin historiaa. Eli ei muuta kuin iso vaihde silmään, samalla kun Eeva ja pojat tarjoilevat säveliä kantrista lähes kantaattiin ja takaisin. Painotus tosin on vetävissä rytmiralleissa ja tämän vuosituhannen hittiaineksessa. Ihan vahingossa nuo Putous-hahmotkin hiipivät puheisiin – joten hepulia odotellessa. Vaan meneekö duettofinaalin sanat ihan lonkalta, senhän saamme taas kuulla loppumetreillä.

Ja hyvät katsojat, nyt julkistetaan uusi Karaokemestari! Tämä voitokas laulaja laulaa meille kisaosion upeana lopetuksena Karaokekoneessa esittämänsä kappaleen, joka nousi yleisöäänestyksessä ykköseksi.

Tartu Mikkiin Jatkot klo 23.15
Tartu Mikkiin Jatkoilla Mitra Kaislaranta, Nomi Enckell, Joseph Miettinen ja Sara Kurkola esittävät omia uunituoreita kappaleitaan sekä valitsemiaan suosikkicovereita. Valinnat edustavat upeasti artistivieraiden monipuolisuutta: on heittäytymistä, megaballadia, menevää duettoa ja letkeämpää tahtilajia. Tähtilaulajat keskustelevat juontaja Sami Hintsasen kanssa musiikista, sanoituksista ja muista mietteistään kuten Idols-matkastaan sekä siitä, mitä toivoisivat tulevaisuudeltaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.