Hyppää pääsisältöön

Aki Linnanahde: En pystyisi Mäkkärin Voitolla yöhön -tehtävään

Mediapersoona Aki Linnanahde kilpailee YleX Jälki-istunnon juontaja Juuso ”Mäkkäri” Mäkilähteen ja monen muun julkkiksen kanssa uudessa Voitolla yöhön -viihdeohjelmassa.

Aki Linnanahde // Kuva: Jani Nivala/YleX

Kilpailijoiden pitää opetella Voitolla yöhön -ohjelmassa joka viikko joku uusi laji. Ensimmäiseksi lajikseen Aki Linnanahde sai taistelulajeja ja akrobaattista voimistelua yhdistelevän trikkauksen, eikä miehellä ole hajuakaan, mitä sana edes tarkoittaa. YleX:n oma poika Mäkkäri puolestaan harjoittelee Jukka Rasilan kanssa viikon verran tankotanssia ja vannetrapetsia yhdistävää lollipop lyraa.

- Ensimmäinen lähetys otti luulot pois. En tajunnut, että tehtävät ovat fyysisesti niin vaativia. En esimerkiksi pystyisi Mäkkärin tehtävään. Musta ei vain olisi siihen, Linnanahde kertoo YleX Aamussa.

Omassa tehtävässään Linnanahde pelkää eniten voltteja, koska hänen polvensa on leikattu pari kertaa. Mediapersoonaa motivoi ohjelmassa kaikkein eniten se, että hän voi kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Linnanahde valitsi omaksi kohteekseen Pekka Hyysalon perustaman Fightbackin, jonka tehtävänä on tukea päävamman saaneita urheilijoita, ja lisätä tietoisuutta turvallisuuden varmistamisesta urheiluaktiviteeteissa.

- Se on iso motivaattori, että rahat menevät hyväntekeväisyyteen. Saan siitä vilpittömästi voimaa.