Hyppää pääsisältöön

Hyvä työ Suomessa vai ulkomaille opiskelemaan?

Päähenkilö Noora
Päähenkilö Noora päähenkilö

Noora, 29, on tienhaarassa. Ura kirjojen parissa on nousukiidossa, mutta läpi nuoruusvuosien hellitelty ajatus ulkomailla opiskelussa houkuttelee. Jättääkö ihana työ opiskeluhaaveiden vuoksi? Mitä oikeastaan onkaan positiivisen ongelman takana?

- Rakastan työtäni aivan super paljon ja viihdyn kirja-alalla älyttömän hyvin. Olen kuitenkin koko elämäni aina ajatellut, että haluan lähteä ulkomaille opiskelemaan. Ja nyt minun pitäisi tehdä päätös, lähdenkö vai jäänkö. 29 vuotta on vierähtänyt enkä ole tehnyt asialle mitään. Kello tikittää, Noora pohtii.

Vaakakupissa painaa siis unelmien työ, jota katoaisi opiskelemaan lähtiessä. Noora elää yksin ja olisi elämäntilanteensa vuoksi vapaa lähtemään. Jokin tiedostamaton pidättelee Nooraa eikä hän ei pysty sitä itse tunnistamaan.

Ulkomaille lähteminen, erityisesti Englantiin, olisi hänelle luontevaa. Noora on toisen polven maahanmuuttaja ja ei aina tunne oloaan kotoisaksi Suomessa.

-Isä on on muuttanut ulkomailta Suomeen ja mä en oo ikinä oikeen ollut täysin suomalainen suomalaisten silmissä. Olen veljeni kanssa puhunut, että emme oikein tunne kuuluvamme mihinkään. Joku sellainen identiteettikriisi tämä varmaan on.

- Perheemme on todella tiivis, olemme paljon tekemisissä keskenämme. Minusta tuntuu oudolta, että ystäväni eivät tiedä, mitä heidän sisaruksilleen kuuluu.

Nooran pikkuveli on muuttanut hiljan opiskelemaan ulkomaille ja kannustaa Nooraakin lähtemään. Samoin isäkin kannustaa tytärtään näkemään maailmaa ennen asettumista.
Mitä Nooran päättämättömyyden taustalla oikeastaan on?

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.