Hyppää pääsisältöön

Vertaistukiryhmä Facebook-lakkoilijoille

docventures
docventures docventures

Yhteensä 2,5 miljoonaa suomalaista käyttää Facebookia. Facebook ohjaa ajankäyttöämme ja myös paljolti sitä, mitä uutis- ja mediasisältöjä me kulutamme. Meistä aktiivisista ja sosiaalisista ihmisistä ja median kuluttajista tulee helposti passiivisia feedin seuraajia.

Koska tämän Docventures-viikon teemana on sosiaalinen media, ajateltiin täällä ajatuskakkaamo Docventuresissa, että aloittaisimme maanantaina tasan kello 10.00 vuorokauden mittaisen Facebook-lakon kokeiluna sille mitä tapahtuu jos sulkee edes yhden somekanavan. Tämän sivun kommenttikenttä toimii yhteisenä vertaistukiryhmänä, jossa voimme keskustella kaikkien vieroitusoireista ja sitä, onko elämä mukavampaa ilman Facebookia vai sen kanssa.

Kaksitoista askelta Facebook-vieroitukseen
1. Myönsimme voimattomuutemme Facebookiin nähden ja että elämämme oli muodostunut sellaiseksi, ettemme omin voimin kyenneet selviytymään.
2. Opimme uskomaan, että joku itseämme suurempi voima voisi palauttaa terveytemme.
3. Päätimme luovuttaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan - sellaisena kuin Hänet käsitimme.
4. Suoritimme perusteellisen ja pelottoman moraalisen itsetutkistelun.
5. Myönsimme väärien tekojemme todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekin toiselle ihmiselle.
6. Olimme täysin valmiit antamaan Jumalan poistaa kaikki nämä luonteemme heikkoudet.
7. Nöyrästi pyysimme Häntä poistamaan vajavuutemme.
8. Teimme luettelon kaikista vahingoittamistamme henkilöistä ja halusimme hyvittää heitä kaikkia.
9. Hyvitimme henkilökohtaisesti näitä ihmisiä milloin vain mahdollista, ellemme näin tehdessämme vahingoittaneet heitä tai muita.
10. Jatkoimme itsetutkistelua ja kun olimme väärässä, myönsimme sen heti.
11. Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla kehittämään tietoista yhteyttämme Jumalaan, sellaisena kuin Hänet käsitimme, rukoillen ainoastaan tietoa Hänen tahdostaan meidän suhteemme ja voimaa sen toteuttamiseen.
12. Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman someriippuvaisille sekä toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme.

Vertaile kokemuksiasi kommenttikentässä!

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Docventures