Hyppää pääsisältöön

Planeetta haltuun Snapchatissa - seuraa näitä ulkomaisia tilejä

YleX esittelee 11 tämän hetken kiinnostavinta snäppääjää maailmalta.

Näytteitä Dabttll:n, NowThisNewsin, Shondurasin ja Diplon snäpeistä. // Kuva: Kuvakaappaus/Snapchat

Tuntuvatko Suomen piirit liian pieniltä? Seuraatko jo YleX:n elokuussa esittelemiä yhdeksää kovinta kotimaista snäppääjää? Ota haltuun nämä nimimerkit ja katso, kuka tienää snäpeillään tonneja päivässä ja kenen tilillä voi nähdä salilla hikoilevan terminaattorin.

Moonlightbae

Ariana Grande oli kesällä erikoisen donitsikohun päähenkilö, kun hän nuolaisi eräässä amerikkalaisessa puodissa donitsia, laittoi sen takaisin hyllyyn ja ilmoitti vihaavansa Amerikkaa. Jotta pysyisit kärryillä Arianan tuoreimmista kohuista, kannattaa ottaa seurantaan hänen snäppitilinsä moonlightbae.

Brittanyjfurlan

Brittany Furlan tuli julkisuuteen Vine-videoviihdyttäjänä, ja hänet on julistettu muun muassa yhdeksi Vinen isoimmista tähdistä. Lisäksi Time-lehti on valinnut hänet listalleen internetin vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Fulan on ottanut haltuun myös Snapchatin, minkä lisäksi hän suunnittelee komediasarjaa Seth Greenin kanssa.

WTFfacts

Kuten Furlan, myös Taylor Nikolai on käynyt läpi muita someja ja siirtynyt nyt Snäppiin. Käyttäjänimi WTFfacts on kuvaava: snäpeissä Nikolai kertoo kaikenlaista outoa faktatietoa, eikä yhdellä tiedonmurusella näytä olevan yleensä mitään yhteyttä seuraavaan. Kummallista, mutta sivistävää! Nikolailla on myös henkilökohtainen snäppitili Taylor.Nikolai.

Nowthisnews

Snapchatissa voi seurata myös uutisia. Yksi uutispalveluista on NowThisNews, jolla ei ole varsinaista kotisivua vaan se tekee uutisia ainoastaan eri somekanaviin. NowThisNewsin uutiset ovat yleensä piirroksia tai kuvia, joiden päällä on vain lyhyt otsikkomainen teksti. Kovin syvällistä tarinaa ne eivät välitä mutta kertovat aiheet, jotka ovat ajankohtaisia nyt.

KylizzleMyNizzl

Kylie Jenner tunnetaan ennen muuta reality-tv:n Kardashian–Jenner-dynastian teinihahmona. Vaikka realitytähtien elämä ei muuten kiinnostaisi, Jenneriä kannattaa seurata tämän Suomi-kytköksen takia: Jenner seurustelee räppäri Tygan kanssa, joka puolestaan fiittaa Isac Elliotia Lipstick-sinkulla. Jennerhän on käytännössä suomalainen!

Shonduras

Shaun McBride työskentelee edustajana lumilautabisneksessä, mutta on myös yksi Snapchatin suurimmista tähdistä. McBride matkaa työnsä takia ympäri maailmaa, ja seuraajat pääsevät eläytymään matkoihin hupaisien snäppi-matkakertomusten ansiosta. McBride on myös yksi heistä, jotka ovat onnistuneet tekemään snäppäämisestä bisnestä: yhteistyösopimusten ansiosta yksi jotakin brändiä mainostava snäppi voi tietää Shondurasille kymmenientuhansien dollarien palkkiota.

Diplo

Miltä tuntuisi olla miljoonia tienaava, ympäri maailmaa suhaava huippu-DJ? Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kokeilla itse, kannattaa seurata Diploa. Pääset hänen mukanaan keikoille ja kulissien taakse. Yleensä snäpeissä vilahtelee myös muita julkkiksia.

Arnoldschnitzel

67-vuotias republikaanipoliitikko Kaliforniasta ei ehkä kuulosta kovin kiinnostavalta snäppääjältä - paitsi jos hän on Arnold Schwarzenegger. Jopa käyttäjätunnus on humoristinen arnoldschnitzel. Edelleen erittäin timmissä kunnossa olevan Arskan snäpeistä voi saada myös treenimotivaatiota salille! Mainittakoon myös, että arnoldschnitzel hallitsee emojit täysin suvereenisti.

Rihanna

Julkkisten Snapchat-tilit ovat jo arkipäivää. Rihannan tili on kuitenkin siitä erityinen, että hänen tiliään on kerrottu hoitavan supertähden bestis Leandra. Tämän takia snäppejä on hehkutettu "sensuroimattomiksi”. Uskoo ken tahtoo, mutta ainakin niiden kautta saa kurkistuksen supertähden kulissien takaiseen elämään.

Dabttll

Snapchatissa on lukuisia lahjakkaita piirtäjiä ja graafisia taitajia, jotka hyödyntävät snäpeissään sovelluksen piirtämismahdollisuutta. Dasha Battelle -niminen newyorkilaiskuvittaja on yksi heistä, eivätkä hänen snäppinsä ole todellakaan mitään töherrystä. Usein Dasha Battelle piirtää Snapchatissa myös omia tulkintojaan suosituista meemeistä.

Cyreneq

Cyrene Quiamco työskentelee amerikkalaisen Verizon-operaattorin palveluksessa graafisena suunnittelijana - minkä lisäksi hän on sattumoisin myös Snapchat-stara, joka Cosmopolitanin mukaan tienaa tuhansia dollareita mainossnäpeillään. Quiamco on myös perustanut The11thSecond.com-sivuston, joka on virtuaalinen Snapchat-taiteen galleria.

Muista myös: OneDirection

Aivan hiljattain Snapchattiin on liittynyt myös - pitkän odotuksen jälkeen - poikabändi One Direction. Odotukset ovat korkealla, sillä Twitterissä ja Instagramissa pojat ovat jo huippusuosittuja. Jatkuuko menestys snäppäämällä?

Lue myös:

Some räjähti: One Direction liittyi vihdoin Snapchatiin

Tässä Snapchatin yhdeksän kovaa suomalaista - äänestä suosikkiasi!

YleX kokosi kahdeksan vinkkiä – näin sinustakin tulee Snapchat-guru