Hyppää pääsisältöön

Prisma Studio: Robottiavioliitot tulevat

Prisma Studio, yle tv1
Lauri Reuter (vas.), Sini Merikallio, Marjo Harju, Elina Hiltunen ja Jukka Häkkinen pöyhivät Prisma Studiossa kimurantteja kysymyksiä. Prisma Studio, yle tv1 yle tv1

TV1 keskiviikkona 23.9.2015 klo 20.00 - 20.30 ja uusinta perjantaina 25.9. klo 5.55, Yle Teemalla torstaina 24.9. klo 20.00 ja sunnuntaina 27.9. klo 15.00
Yle Areenassa 30 päivää

Miten kännykkä välittää tuoksun ja kosketuksen? Miten tulevaisuudessa voimme älypuhelimella viestiä ja somettaa kaikilla aisteillamme? Miten teknologia muuttaa meitä?

Tekoälytutkijat arvioivat, että jo muutaman vuosikymmenen kuluttua ihmisten ja robottien avioliitot saattavat olla arkipäivää.

Prisma Studiossa vakiovieraat

Prisma Studiossa ovat syksystä alkaen keskustelemassa ja väittelemässä eri tieteenaloja edustavat vakiovieraat.

Kimurantteja kysymyksiä ja uskaliaita väitteitä pöyhivät futuristi Elina Hiltunen, avaruustutkija Sini Merikallio, biotekniikan tutkija Lauri Reuter ja psykologi Jukka Häkkinen.

Ohjelmaa luotsaa Marjo Harju.

Hauska tutustua!

Futuristi, tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen on erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin ja heikkoihin signaaleihin. Erityisenä kiinnostuksena Hiltusella on tulevaisuuden teknologia. Elina rakastaa erilaisia hilavitkuttimia ja mitä kummallisimpien hahmojen virkkausta.

Avaruustutkija Sini Merikallio syttyy sähköisestä aurinkotuulipurjeesta, planetaarisista kaasukehistä ja valon sironnasta. Sini on hakenut astrtonautiksi, testannut Utahin autiomaassa Mars-simulaattoria ja on moninkertainen autoslalomin Suomen mestari. Sini opiskelee tällä hetkellä myös eläinlääketiedettä.

Biotekniikan tutkija Lauri Reuter viettää arkipäivänsä solutehtaalla. Reuter visioi, että rokotteet ja lääkkeet kasvatetaan tulevaisuudessa pelloilla ja kasvihuoneissa. Laurin intohimoina ovat geenien ja kasvisolujen lisäksi ruoka, kiipeily sekä oopperan mehiläiset.

Psykologi Jukka Häkkinen tietää, mikä on katseidemme ja silmänliikkeidemme salaisuus. Häkkinen tutkii kuvien havaitsemista sekä ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta Helsingin yliopistossa. Jukka on toiminut myös Skepsiksen puheenjohtajana, joten yliluonnolliset ilmiöt ja niiden psykologiset taustat ovat tuttuja juttuja. Häkkinen on perehtynyt myös ufosieppauksiin, enneuniin ja valemuistoihin.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.