Hyppää pääsisältöön

Uutuussarja Villi kortti alkaa Yle TV2:ssa 19.10.

Villi kortti -ohjelman esiintyjät.
Villi kortti -ohjelman esiintyjät. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi villi kortti

Villi kortti on uusi viihteellinen panelshow, jonka aiheena on yksi suomalaisten suosituimmista vapaa-ajanviettotavoista: penkkiurheilu. Uutuussarja naurattaa maanantaisin klo 22 Yle TV2:ssa.

Villi kortti yhdistää intohimoisen fanittamisen ja yllättävät käänteet. Ohjelmassa urheilu- ja viihdemaailman ammattilaisista koostuvat paneelijoukkueet pureutuvat urheilun seuraamiseen humoristisen, yhteiskunnallisen ja keittiöpsykologisen linssin läpi.

Joukkueiden kapteeneina toimivat jokaisessa jaksossa muusikko Tommy Lindgren ja näyttelijä Essi Hellén. Vaihtopenkin ja panelistituolin väliä kirmaavat puolestaan Tuomas Kyrö, Kalle Palander, Aki Riihilahti, Juuso Mäkilähde, Paula Noronen ja Helena Pöllänen.

Juontajana ja erotuomarina toimii Riku Riihilahti. Joka viikko kokoonpanon täydentää julkkisvieras.

Vauhdikkaassa viihdeohjelmassa panelistit käyvät läpi urheilun merkittävimpiä tapahtumia, nostavat esiin omia huippuhetkiään ja joutuvat kokeilemaan kummallisia tehtäviä. Ohjelma aktivoi myös penkkiurheilijat kotisohvalla osoitteessa yle.fi/villikortti.

Tiesitkö tämän panelisteista?

Yle TV2:n Villi kortti.
Yle TV2:n Villi kortti. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi villi kortti

Tämä nainen ei nuorena paikalla pysynyt. Hän oli ringettetyttö, cheertanssija, Torpan Poikien mikrotyttöikäisten laitahyökkääjä. Sitten taiteilijuus pelasti urheilulta. Näyttelijä Essi Hellén.

Kun tämä herra kertoi itsevarmana teinipoikana nousevansa maailman huipulle, harva uskoi. Maailmanmestaruus sulki monen muun suut, mutta itse kartanonherran jutut kulkevat urheilu-uran jälkeen entistäkin levottomammin. Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander.

Tämä mies tunnettiin peliurallaan kovalla intensiteetillä vääntävänä taistelijana. Kerrotaankin, että kun hän kohtasi lenkkipolulla lauman vihaisia pitbullterriereitä, terrierit hakeutuivat terapiaan. Ex-futari, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Ben Johnson juoksi satasen alle kympin ja kärähti. Tämä mies räpäyttää Don Johnson Big Bandissa sata sanaa alle kympin, sallituissa oloissa. Räppäri ja kynämies, Tommy Lindgren.

Järvenpään Palloseuran kasvatti, pukukoppiläpän kruunaamaton Suomen mestari. Nainen, jonka peliuran huippuhetki oli, kun hänen joukkueensa voitti Vammalan palloseuran 21-1 ja hän teki sen vastustajan ainoan maalin. Kirjailija, käsikirjoittaja Paula Noronen.

Mies, jonka kirjallinen ihanne on Vladimir Krutovin pelitapa; kovaa, mutta pehmeästi jenkkakahvoista tinkimättä. Kirjailija, Tuomas Kyrö.

Tämän miehen kasvot sopivat radioon kuin korkki Jari Litmasen silmään ja ääni televisioon kuin grillimakkara Timo Jutilan kouraan. Aina Euroviisuihin asti urallaan edennyt Paperilaakson Pallon kakkosmaalivahti. Juontaja Juuso Mäkilähde.

Tällä naisella on koira-geeni, eli kaikkien pallojen perässä on juostava. Talvisin elämä on yhtä alamäkeä, hiihdonopetuksen lisäksi hän on erityisesti after-skin ammattilainen. Stand up -koomikko Helena Pöllänen.

Villi kortti on Ylen ja Yellow Film & TV:n yhteistuotanto.

Villi kortti Yle TV2:ssa 19.10. alkaen maanantaisin klo 22

Lue myös - yle.fi:stä poimittua