Hyppää pääsisältöön

Maailmanlopun povattiin tapahtuvan tänään – mutta nämä 9 asiaa olisivat vielä kauheampia

Eri uskomusten mukaan maailman olisi pitänyt loppua jo kymmeniä ellei satoja kertoja. Täällä me silti olemme.

Maailmanloppua ei näy eikä kuulu. // Kuva: EPA / Hiroshima Peace Museum

Täksi päiväksi, 23. syyskuuta, on ennustettu maailmanloppua. Todennäköisesti olemme täällä vielä huomennakin, sillä vastaavia ennustuksia on viime vuosina kuultu useita kertoja. Tällä kertaa maailmanlopun syyt liittyvät muun muassa paavi Franciscukseen sekä Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman tämänpäiväisen tapaamisen ajankohtaan.

Muun muassa höpöhöpö-sivusto Skeptoid kertoo maailmanlopun tapahtuvan siksi, että Franciscus on maailman 266:s paavi, syyskuun 23. päivä vuoden 266:s päivä ja raskauden keskimääräinen pituus on 266 päivää. Ja juuri tänä päivänä paavi tapaa Obaman Valkoisessa talossa.

Kuinka tämä tieto liittyy maailmanloppuun? Niinpä, sitä ei kerrota.

Voimme olla huoleti ja murehtia seuraavia asioita, jotka järkyttävät nykyihmistä jopa enemmän kuin ajatus siitä, että maailma loppuisi.

1. Älypuhelimen akun loppuminen

Ennen puhelimen akun loppumisessa ahdisti se, ettei ole tavoitettavissa. Mitä, jos missaan jonkin tärkeän puhelun?

Nyt kuitenkin ahdistaa se, ettei näe Suomen suosituimpien Snapchattaajien uusimpia videoita.

Sellaisina hetkinä toivoo, että tulisipa maailmanloppu. Mutta ei se tule – ei ainakaan tänään.

2. Ihastuksesi ei hyväksy kaveripyyntöäsi

Omasta mielestäsi baarikeskustelu ihastuksesi kanssa meni ihan hyvin. Ehkä tuli kuitenkin kehuttua vähän liikaa. Puolen tunnin monologi ihastuksen täydellisestä vartalosta ja ihanasta luonteesta saattoi kuitenkin vähentää mahdollisuuksiasi yhteiseen tulevaisuuteen.

Eikä hän edes hyväksy kaveripyyntöäsi Facebookissa. Tekisi mieli vajota maan alle. Tai toivoa, että loppuisipa koko maailma.

3. Netti ei toimi

Se tunne, kun raskaan opiskeluviikon päätteeksi koittaa lauantai. Tarkoituksena on katsoa kissavideoita koko päivän, yksin, rauhassa, vilttien alla.

Mutta ei, netti ei toimi. Ei langaton eikä edes piuhalla. Alypuhelimen nettiyhteyden voisi hotspottina jakaa läppäriin, mutta sekään ei toimi.

Maailmanlopun ainekset ovat ilmassa.

Skip Twitter post

4. Unohdat punnita hedelmät ennen kuin menet kassalle

Kuinka noloa onkaan rynnätä punnitsemaan ne banaanit, kun takana on pahimmillaan kymmenien metrien mittainen jono. On kenties vielä nolompaa, kun myyjä lähtee punnitsemaan hedelmät puolestasi.

Jos maailma olisi loppunut, tätäkään ei olisi tarvinnut kokea.

5. Pätkis-jäätelöä ei löydy lähikaupasta

Loppukesän ja alkusyksyn ajan netissä on kohistu Fazerin uudesta Pätkis-jäätelöstä. Pakkohan sellaista on siis maistaa. Aivan pakko.

Se fiilis, kun Pätkis-jäätekö on loppunut, mutta kaupassa on myynnissä YleX Aamun Samuel Nyman.

Skip Instagram post

Maailmanloppu, vie minut pois!

6. Kahvimaito on loppunut

Tästä selviää, jos kyseessä on perjantai. Viikonloppu on ovella, elämä hymyilee. Varisten raakunta kuulostaa nätiltä laululta.

Maanantaina tällainen tilanne on kuin maailmanloppu: siitä ei selviä.

7. WhatsApp-viesti menikin vanhemmille, ei poika/tyttöystävälle

Herutteluviestin lähettäminen väärälle henkilölle on äärimmäisen noloa. Kunpa se olisi edes mennyt jollekin hyvälle kaverille, jonka kanssa asialle voisi naureskella – vähän vaivaantuneesti tosin.

Jostain syystä vahinkoviestit menevät aina isälle tai äidille. Aina. sen estäisi vain maailmanloppu.

Skip Twitter post

8. Sports Trackerin GPS-signaali ei toimi

Lenkkeilyhän on täysin turhaa, jos siitä ei jää merkintää. Pelkkä tieto siitä, kauanko lenkki kesti, kukaan ei tee mitään.

9. Teet loistavat Snapchat-tarinan, mutta kukaan ei katso sitä

Koska eihän kukaan saa Snäpissä seuraajia, ellei ole julkkis. Eikä kukaan saa tietää, että juuri sinä olet tehnyt Suomen tyylikkäimmän Snapchat-tarinan. Tai ainakin omasta mielestäsi tyylikkäimmän.

Surkeaa fiilistäsi ei helpota kuin maailmanloppu.

Seuraava mahdollisuus tälle koittaa ennustusten mukaan lokakuun 7. päivä. Tämän maailmanlopun syy olisi 1600 päivän kuluminen yhdysvaltalaisen radiojuontaja Harlod Campingin ennustamasta tuomiopäivästä.

YleX uskoo, ettei maailma kuitenkaan lopu tuolloinkaan.