Hyppää pääsisältöön

Politiikan syksy on värikäs maailmallakin: Kosovon pääministeriä heiteltiin kananmunilla parlamentissa

Pääministeri Isa Mustafa piiloutui sateenvarjon taakse turvaan kananmunilta.

Suomessa alkusyksy on ollut täynnä poliittista kuohuntaa, mutta maailmalla osataan olla vielä dramaattisempia.

Kosovossa maan pääministeri Isa Mustafa oli pitämässä parlamentissa puhetta aiemmin tällä viikolla. Puhe oli päässyt jo hyvään vauhtiin, kun opposition edustajat alkoivat yllättäen heitellä häntä kananmunilla.

Erikoinen välikohtaus sai jatkua melko pitkään, vaikka turvamiehet rynnistivät suojaamaan pääministeriä esimerkiksi sateenvarjoin.

Suomen politiikan syksystä on povattu hyvin vaikeaa, koska hallitus haluaa alentaa työnteon kustannuksia ja tehdä leikkauksia valtiontalouteen. Jää nähtäväksi, turvautuvatko oppositiopuolueet kananmuniin omissa poliittisissa kannanotoissaan.