Hyppää pääsisältöön

Seksikäs-Suklaa oli mamupoika ilman yhtään ystävää – nyt hänen videoilleen nauraa koko Suomi

Nettikoomikko saa kehuja suomalaisilta, jotka kertovat vihanneensa tummaihoisia.

Seksikäs-Suklaa

Alle kymmenessä sekunnissa saa toteutettua hyvän sketsin. Mies nousee sohvalta ja lyö varpaansa sohvan kulmaan. Hän huutaa. Yksinkertaista, mutta hauskaa. Varsinkin, jos videon kuvatekstiksi on liitetty räppäri Mikael Gabrielin herkän biisin nimi, Kipua.

Avaa Instagram postaus

Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa taitaa huumorin uuden formaatin, lyhyet Vine- ja Instagram-videot. Vine-sovelluksella luodut pätkät ovat vain kuuden sekunnin mittaisia, mutta silti todella suosittuja. YouTubessa useita Vine-koosteita on katsottu miljoonia kertoja.

23-vuotias Seksikäs-Suklaa on yksi Suomen seuratuimmista nettikoomikoista. Lueyey Konssin Instagram-tili kiinnostaa lähes 18 000 ihmistä ja hänen Facebook-sivullaan on yli 15 000 tykkääjää. Konssin huumori perustuu juuri lyhyisiin sketseihin, joiden aiheet vaihtelevat mamuläpästä ihmissuhdesotkujen koomisuuteen.

- Moni mun videoista kertoo parisuhteista. Mä oon aina ollut niin herkkä. Jos tykkään jostain naisesta, tykkään hänestä tosi paljon, Konssi kertoo.

Avaa Instagram postaus

Monissa videoissa esiintyy Seksikkään Suklaan lisäksi tämän aisapari Hanad Hassan, hanadosdelaghetto. Silloin tällöin videoilla näkyy myös toinen Instagramista tuttu hauskojen videoiden tekijäporukka Blokess.

- Tällä hetkellä teen eniten juttuja Hanadin, mun broidin Danielin ja Blokess-äijien kanssa. Blokess-jätkillä on intohimoa, jota ihailen, Konssi kertoo.

Miten Konssista tuli Seksikäs-Suklaa?

"Mä olin pitkään töissä ruokakaupan kassalla. Kerran ostoksille tuli iäkäs nainen, joka sanoi mulle, että hänen nuoruudessaan Suomessa ei ollut tällaisia tummaihoisia miehiä. Sitten se nainen lisäsi siihen perään vielä, että niin tuollaisia seksikkäitä suklaita. Mä repesin sitä kommenttia niin paljon."

Vaikka lyhyet sketsit uppoavat tällä hetkellä suomalaiseen nettiyleisöön, Konssin unelmana on tehdä myös isompia projekteja. Seksikkään Suklaan ja kumppanien huumori on monipuolista, mutta Konssia kiinnostaa tuottaa viihdettä etenkin nuorille.

- Mä haluaisin tehdä Hanadin kanssa oman komediaelokuvan tai sketsisarjan telkkariin. Nyt nuorille ei ole hirveästi mitään tällaista. On Salkkareita ja muuta, muttei hyvää sketsiviihdettä, Konssi sanoo.

Nuorille suunnattuja sketsisarjoja on nähty televisiossa aiemminkin. Tubettajakolmikko Justimus sai yhden tuotantokauden mittaisen sketsiohjelman TV5-kanavalle vuonna 2012. TV2 esitti myöhemmin huumoriryhmän toisen sarjan, mutta sen jaksot olivat vain viiden minuutin pituisia. Lyhytkestoinen komiikka tuntuu toimivan aiempaa paremmin.

Avaa Instagram postaus

Konssin huumori pohjautuu myös etnisyyteen. Tumma ihonväri saa aikaan hauskoja tilanteita, joista saa kehitettyä hyvää komiikkaa. Seksikäs-Suklaa ei suinkaan ole ensimmäinen suomalainen, joka vitsailee maahanmuuttajataustastaan. Lihaskimppu Musta Barbaari aloitti mamuviihdyttäjien esiinmarssin vuonna 2013. Pian räppärin kaveri Prinssi Jusuf seurasi perässä omilla biiseillään.

Seksikäs-Suklaa kavereineen tekee huumoria erilaisessa muodossa, mutta hauskuuttajat tuntevat toisensa jo pitkän ajan takaa. Konssin voi bongata sekä Barbaarin että Jusufin musiikkivideoilta.

Koomikko tutustui James "Musta Barbaari" Nikanderiin nuorena, kun kaksikko pelasi samassa jalkapallojoukkueessa.

- Vitsi mä vihasin Jimmyä silloin, kun se pelasi niin barbaarimaisesti. Äijä vaan jyräsi kaikki. Sen jalat oli niin kovat, ihan kuin olisi rautaan törmännyt, Konssi kertoo ja hekottaa.

Avaa Instagram postaus

Konssin perhe muutti Angolasta Suomeen, kun hän oli 9-vuotias. Ensimmäinen kotikaupunki Suomessa oli Salo.

- Mä ja mun broidi oltiin koulun ainoat tummat äijät. Aluksi meistä ei tykätty, mutta vuoden päästä me oltiin kaikkien kavereita. Joku sanoi mulle, että aiemmin hän veti mustia turpaan, mutta mä olen hyvä tyyppi, Konssi kertoo.

Kun Konssi meni yläasteelle, perhe muutti Helsinkiin. Vilkkaalla pojalla oli kuitenkin vaikeuksia keskittyä koulussa.

- Kiusasin opettajia. Laitoin suolakurkun lattialle, että opettaja flippais, Konssi sanoo.

Kun Konssi aloitti matkailualan opinnot, hänen elämänsä muuttui. Opettaja uskoi nuoren miehen kykyihin ja kehotti tätä kirjoittamaan.

"Kiusasin opettajia. Laitoin suolakurkun lattialle, että opettaja flippais."― Seksikäs-Suklaa

- Opin jopa kirjoittamaan esseitä.

Konssista ei kuitenkaan tullut vakavaa esseistiä eikä matkailuvirkailijaa. Innostus komiikkaan syttyi jo nuorena, kun Konssi keksi jo 10-vuotiaana parodialauluja jalkapallojoukkueensa kavereista.

- Mun jengiläiset vihaa mua varmaan vieläkin, kun tein niin noloja juttuja niistä. Mutta aina ne niitä jaksoi kuunnella ja nauraa mun jutuille, Konssi kertoo.

Nyt Seksikäs-Suklaan huumorille nauretaan ympäri Suomea.

- Olen saanut paljon palautetta maaseudun tyypeiltä. Joidenkin kuva tummaihoisista on muuttunut. Jotkut ovat sanoneet, että on aiemmin vihannut mustia, mutta me ollaan hyviä tyyppejä, Konssi kertoo.

Kannustava ja hyvä palaute on Konssin mukaan saanut hänet ja Hassanin uskomaan omaan juttuunsa entistä enemmän.

- Mikään ei pysäytä meitä.

Lue myös:

Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf aloittavat oman tv-sarjansa: Mamut ottavat vallan

9 syytä fanittaa vapaaottelija Makwan Amirkhania

Musta Barbaari tukee vapaaottelija Makwan Amirkhanin viestiä: Ajatelkaa, millaisen kuvan annatte muille

Musta Barbaari: Facebookissa pitää olla varovainen

Räppäri Prinssi Jusuf pelasti tuntemattoman naisen hengen metrotunnelissa

Sisäpiirin läppä levisi kaduille – Prinssi Jusuf mainosti uutta biisiään faneille avoautokierroksella