Hyppää pääsisältöön

Suomessa esiintynyt Enter Shikari: Ihmisten ei tulisi hyväksyä kaikkea, mitä valtiovalta päättää

Posthardcore-elektro-bändi Enter Shikarin uusin levy käsittelee yhteiskunnallisia ongelmia, kuten talouskriisiä.

Enter Shikari // Kuva: YleX

Brittibändi Enter Shikari esiintyi viime viikonloppuna Tampereella ja Jyväskylässä. Yhtye tunnetaan villeistä lavaesiintymisistään. Enter Shikarin basisti Chris Batten ja laulaja Roughton "Rou" Reynolds kertovat että bändi antaa keikoilla kaikkensa.

- Joskus meillä tulee vaaratilanteitakin. Kerran keikalla sain kitarasta päähän niin pahasti, että pääni piti tikata, Reynolds kertoo Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainnon haastattelussa.

Yhtye julkaisi tammikuussa neljännen The Mindsweep -albuminsa, jolla bändi käsittelee maailmanlaajuisia epäkohtia, kuten ympäristöongelmia. Levy sai loistavia arvioita eri musiikkimedioissa. Enter Shikari haluaa rohkaista musiikillaan ihmisiä puolustamaan itseään.

- Päättäjät väheksyvät usein muiden ideoita ja saavat ihmiset tuntemaan itsensä pieniksi ja mitättömiksi. Ihmisten ei pitäisi hyväksyä kaikkea, mitä valtiovalta päättää.

Bändi on jo pitkään ollut edelläkävijä elektronisten elementtien yhdistämisessä omaan musiikkityyliinsä. Pian yhtye ottaa uudenlaisen askeleen, kun The Mindsweep -levystä ilmestyy uusi versio, joka on täynnä drum&bass-remixejä alkuperäisen albumin kappaleista.

- Teetämme usein drum&bass-remixejä biiseistämme, mutta nyt halusimme tehdä koko albumista uuden version. Lopputulos on mahtava.

Kuuntele koko haastattelu alta.