Hyppää pääsisältöön

Nämä suomalaisartistit ovat kansainvälisesti merkittävän saksalaisfestarin keskipisteinä

Suomalainen musiikki saa paljon huomiota kansainvälisesti merkittävällä Reeperbahn Festivalilla tällä viikolla.

Venior // Kuva: Sony

Saksan Hampurissa järjestettävän Reeperbahn Festivalin teemana on "Spotlight on Finland". Tämä on ensimmäinen kerta, kun erittäin merkittävään asemaan kohonnut ammattilais- ja yleisöfestivaali valitsee itselleen maakumppanin.

- Suomalainen musiikki on erittäin kiinnostavaa tällä hetkellä. Festivaalillamme on esiintynyt useita erittäin hyviä artisteja, ja olen varma, että Spotlight on Finland -kokonaisuus tulee tekemään erittäin hyvän vaikutuksen niin ammattilaisiin kuin festivaaliyleisöönkin, sanoo Reeperbahn Festivalin johtaja Alexander Schulz.

Lapko

Suomea edustavat festareilla Mirel Wagner, Grave Pleasures, K-X-P, Noah Kin, LCMDF, Black Lizard, Eva & Manu, The Scenes, Lapko ja Venior.

- Kohta alkaa todellinen paukutus eli meidän showcase, jossa esiintyvät Noah Kin, LCMDF, Venior ja Grave Pleasures, ja illalla on seitsemän suomibändin keikkaa ympäri festivaalialueen klubeja. Kiinnostusta tuntuu olevan tosi paljon – jopa päälle 50-vuotias taksikuski, joka toi mut lentokentältä tiesi, että Suomella on paljon bändejä ja muuta toimintaa festareilla, Music Finlandin Teemu Fiilin kommentoi YleX:lle.

Parhaillaan käynnissä oleva festivaali päättyy 26. syyskuuta.

Mirel Wagner // Kuva: YleX / Teemu Saarinen

Lue myös:

Suomeen on syttynyt uusi poptähti Venior

Suomalaista musiikkihistoriaa tehnyt Mirel Wagner: Todella hieno tunnustus

Mirel Wagnerille arvostettu musiikkipalkinto ensimmäisenä suomalaisena