Hyppää pääsisältöön

Fifa 16

Kuvakaappaus Fifa 16:sta
Kuvakaappaus Fifa 16:sta Kuva: EA Sports ftw

Striimaajien viettäessä aikaa muissa maailmoissa, on kentän nurmi saanut kasvaa rauhassa. Nyt on kuitenkin aika sitoa nappikset jalkaan pistää pallo keskiympyrään. FTW ottaa haltuunsa EA Sportsin juuri julkaistun Fifa 16.

Pallopelin perusmeininki ei ole muuttunut mihinkään. Pallo pitää saada vastustajan verkkoon mahdollisimman monesti 90 minuutin aikana. Onnistuaksesi tarvitset peliälyä, taktista silmää ja vahvaa joukkuetta sekä kentällä että sen reunalla. Syöttölinjojen näkeminen ja vakaa pallonhallinta vievät pitkälle, mutta näppärillä kikoilla ja tarkoilla vedoilla erotetaan jyvät akanoista. Muista myös tehdä muutoksia joukkueesi kokoonpanoon tilanteen mukaan. Yhden tähtipelaajan loukkaantuminen ei kaada voittavaa taktiikkaa.

Kokeneempia Fifa-konkareita varmasti kiinnostaa myös, mitä uutta tarjottavaa pelillä on vuoden takaiseen versioon verrattuna. Uudistuksissa on mainostettu varmuutta puolustukseen, hallintaa keskikentälle ja taianomaisia hetkiä. Tekoälyä on hiottu entistä paremmaksi ja mukaan on laitettu muutamia lisätyökaluja kontrolleihin. Isompiin lisäyksiin kuuluu Fifa Ultimate Team Draft -pelimoodi, jossa kasaat joukkueesi turnaukseen tarjolla olevista pelaajista ja pelaat suuremmista palkinnoista. Kuitenkin eniten mielenkiintoa herättänyt ja julkisuutta kerännyt uudistus on naisten maajoukkueiden lisääminen pelattavaksi. Nähtäväksi jää, tuleeko tulevaisuudessa naisia esiintymään enemmän myös muissa urheilupeleissä.