Hyppää pääsisältöön

Mieletön elokuu – romanttinen komedia kadonneesta onnesta

Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1
Elsan (Kati Outinen) elämään ilmestyy mies menneisyydestä. Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1 kotikatsomo: mieletön elokuu

TV1 perjantaina 22.6.2018 klo 20.45 - 22.25
Yle Areenassa 7 päivää

Elsa (Kati Outinen) on hattukauppias ja osa-aikainen selvänäkijä 1960-luvun alun Helsingissä. Naisen elämä on täysin järjestyksessä, kunnes eräänä päivänä siihen ilmestyy mies, jonka hän luuli jo kauan aikaa sitten menettäneensä.

Elsan entinen rakastettu, tsekkiläinen jazz-muusikko Jan (Miroslav Etzler) osallistuu Maailman nuorison rauhan festivaaliin.

Kylmän sodan aikaan sijoittuva romanttinen komedia Mieletön elokuu (7) kertoo entisten rakastavaisten tarinan.

Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1
Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1 kotikatsomo: mieletön elokuu

Elsa tajuaa, että voidakseen saada takaisin entisen onnensa, hänen täytyy luopua paljosta. Onko Elsa valmis tuntemattomaan tulevaisuuteen?

Valintoja mutkistaa sisarentytär Minni (Elena Leeve) ja tämän villi vapaudenkaipuu sekä naapurissa asuva poliisipäällikkö (Esko Salminen) monimutkaisine rakkaushuolineen.

Mieletön elokuu vie aikaan, jolloin kylmä sota jakoi Euroopan kahtia ja esti rakastavaisia saamasta toisiansa. Aikaan, jolloin neuvostoliittolaiset avaruuslentäjät olivat sankareita ja amerikkalaiset muotitanssit villitsivät nuorisoa kaikkialla maailmassa.

Käsikirjoitus: Raija Talvio. Ohjaus: Taru Mäkelä. Tuotantoyhtiö: Kinosto Oy, 2013. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.