Hyppää pääsisältöön

Tee itse ötökkäpyöryköitä

Kuvassa ötökkäpullia
Kuvassa ötökkäpullia Kuva: Topi Kairenius ötökkäpullat

Topi Kaireniuksen ötökkäpyörykät

3-4 henkilölle

2 dl soijarouhe
1 dl vettä
1 sipuli
3 rkl soijakastiketta
7 rkl sirkkajauhoa
3 rkl perunajauhoa
3 rkl paprikajauhe
½ tl cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
5 tl BBQ-maustetta
3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohjeet:
Sekoita keskenään soijarouhe, vesi, jauhot, soijakastike ja mausteet. Kuullota pilkottu sipuli öljyssä ja lisää silppu taikinaan. Jos taikina tuntuu vetelältä, voit lisätä perunajauhoa sekä samassa suhteessa mausteita. Lisää kuumalle pannulle hiukan öljyä ja pyörittele taikinasta pieniä pulleroisia suoraan pannulle. Anna pyöryköiden tiivistyä pannulla ennen kuin käännät.

Lue myös:
Vatsa täyteen hyönteisruualla

Toimittaja: Mira Selander / Puoli seitsemän

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän