Hyppää pääsisältöön

Lahden Ku Klux Klan -törttöily sai jatkoa: nyt kaapuun puettiin Jari Litmasen patsas

Rakettien, kaljan ja kivien heittely ei riittänyt rasistisille riehujille. Etelä-Suomen Sanomien mukaan myös patsas sai osansa.

Ku Klux Klan -asuun sonnustautunut mies on herättänyt kansainvälistä tuohtumusta. // Kuva: Kuvakaappaus / Twitter

Lahden rasistiset levottomuudet eivät näytä täysin rauhoittuneen perjantaiyön jälkeen. Silloin protestoijat heittelivät turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia, toimittajia ja avustustyöntekijöitä raketeilla, oluella ja kivillä. Yksi osanottajista oli pukeutunut Ku Klux Klania mukailevaan kaapuun. Sosiaalisessa mediassa kaapumies herätti raivoa, surua ja inhoa ja poiki koko joukon meemejä. Lahti keräsi tapahtumien takia myös kyseenalaista kansainvälistä mainetta.

Rakettien heittely ja rasistinen riehuminen ei kuitenkaan ilmeisesti riittänyt. Viime yönä Ku Klux Klanin kaapuun puettiin jalkapalloilija Jari Litmasen patsas, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Lehden mukaan patsaasta oli ilmestynyt yöllä kuva alueen Facebook-ryhmään, mutta se on ilmeisesti myöhemmin poistettu.