Hyppää pääsisältöön

Älä unohda Abitreenejä kirjoitusten välissä!

Kuva: Jenni Honkanen / Yle

Voimia piinalliseen arvosanojen odotteluun abeille, uusijoille, korottajille ja kaikille muille syksyn kirjoituksiin osallistuneille. Ja ennakko-onnittelut kaikille niille, joille päättyneet kirjoitukset olivat viimeinen uurastus lukiossa. Joulukuussa saatte päähänne muutakin valkoista kuin lunta.

Abitreenit on näkyvimmillään syksyisin ja keväisin. Mutta emme suinkaan katoa muuttolintujen lailla talveksi etelään vaan julkaisemme ympäri vuoden uusia juttuja sivuillamme. Kyllä, Abitreeneissä on paitsi harjoitustehtäviä, oppimateriaalia, yo-kokeita ja striimejä myös lukiolaisille suunnattuja artikkeleita.

Musiikkitermein olemme siis vähän kuin lukiolaisen treenikämppä, nuottivihko ja musalehti samassa paketissa.

Mitä on lähiaikoina luvassa?

Sähköinen ylioppilaskoe kiinnostaa ja herättää epäilyksiä. Onko fiilis kokeessa lopulta niin erilainen, kun kynän ja paperin sijasta edessä on läppäri? Abitreenit osallistuu sähköisen ylioppilaskokeen kokeiluun Rovaniemellä.

Työttömyys kasvaa. Nuorille ei ole töitä. Vai onko sittenkin? Abitreenit selvittää, mistä lukiolainen tai tuore ylioppilas saa varmasti töitä.

Nykyteknologia on tehnyt videoiden tekemisen ja jakamisen vaivattomaksi. Videot ovat myös loistava tapa oppia asioita. Siksi Abitreenit kokeilee tänä syksynä opetusvideon tekemistä. Mistä aiheesta sinä haluaisit oppia audiovisuaalisessa muodossa?

Kirjoitukset ja lukio ohi - mitäs nyt?

Tänä syksynä ylioppilastutkinnon suorittaa loppuun noin 5 000 opiskelijaa (jos kaikki menee suunnitelmien mukaan).

Vinkkinä teille: Jos ette nauti ajelehtimisesta tai toimettomuudesta, mutta ette tiedä mitä tekisitte, Abitreeneistä löytyy paljon vinkkejä lukion jälkeiseen elämään. Halusittepa sitten etsiä itsellenne sopivaa jatko-koulutuspaikkaa tai pitää välivuoden.

Toisten ihmisten kokemuksista voi saada inspiraatiota omaa suuntaa etsiessä. Abitreenien Valmennuskoulussa opinto-ohjaaja Marjaana Herlevi opastaa kuutta lukiolaista.

Improbatur-lehdessä on kiinnostavia tarinoita eri ihmisten elämänvaiheista lukion jälkeen. Esimerkiksi lukioissa tänä syksynä koodauskursseja vetävä Henrietta Kekäläinen kertoo haastattelussa, kuinka hän päätyi lukion jälkeen Intiaan, Itävaltaan, Suomen startup-porukoihin ja Yhdysvaltoihin Nasan kesäkouluun.

....

Kaikki palaute on tervetullutta. Jos sinulla on probleemia sivuston kanssa tai vaikka juttuvinkki, ota ihmeessä yhteyttä toimitukseen: abitreenit@yle.fi

Artikkelit