Hyppää pääsisältöön

Kolahti: Yhdistyneen Saksan häävalssi

Berliinin muuri lokakuu 1990
Berliinin muuri lokakuu 1990 Kuva: Yle / Kai Ulmanen kolahti

Musiikki voi olla aikakapseli, johon ladattu tunnesisältö vaihtelee kuulijan mukaan. Joskus jotkut hetket tuovat kokijalle uutta kosketuspintaa vanhaankin kappaleeseen. 3.10.1990 Berliinissä, tuttu laulu kolahti uudestaan.

"Jättimäisen nosturin nokkaan oli nostettu Trabant-henkilöauto, jossa liehui Neuvostoliiton lippu. Tätä ilotulitteiden ampujatkin käyttivät maalinaan". Kai Ulmanen kertaa Saksojen yhdistymisen viimeistä iltaa tiistain ja keskiviikon välillä 1990. Ensimmäinen kappale, joka uudessa Berliinissä ja Saksassa 25 vuotta sitten soi, oli täydellisen yllättävä.

Toimittaja: Kai Ulmanen

Muokkaus 6.11.: lisätty kategoriaan Kolahti.

Kommentit