Hyppää pääsisältöön

Kolahti: Yhdistyneen Saksan häävalssi

Berliinin muuri lokakuu 1990
Berliinin muuri lokakuu 1990 Kuva: Yle / Kai Ulmanen kolahti

Musiikki voi olla aikakapseli, johon ladattu tunnesisältö vaihtelee kuulijan mukaan. Joskus jotkut hetket tuovat kokijalle uutta kosketuspintaa vanhaankin kappaleeseen. 3.10.1990 Berliinissä, tuttu laulu kolahti uudestaan.

"Jättimäisen nosturin nokkaan oli nostettu Trabant-henkilöauto, jossa liehui Neuvostoliiton lippu. Tätä ilotulitteiden ampujatkin käyttivät maalinaan". Kai Ulmanen kertaa Saksojen yhdistymisen viimeistä iltaa tiistain ja keskiviikon välillä 1990. Ensimmäinen kappale, joka uudessa Berliinissä ja Saksassa 25 vuotta sitten soi, oli täydellisen yllättävä.

Toimittaja: Kai Ulmanen

Muokkaus 6.11.: lisätty kategoriaan Kolahti.

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua