Hyppää pääsisältöön

Sami Yaffa - Sound Tracker jatkuu uusin jaksoin 26.10. Yle Teemalla

Toinen tuotantokausi, Sami Yaffa - Sound Tracker.
Toinen tuotantokausi, Sami Yaffa - Sound Tracker. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sami yaffa - sound tracker

Vuoden parhaan musiikkiohjelman Kultaisella Venlalla palkittu Sami Yaffa - Sound Tracker saa toisen tuotantokauden Yle Teemalla. Sami matkaa Jamaikalle, Senegaliin, Intiaan, Turkkiin ja Indonesiaan 26.10. alkaen maanantaisin klo 21.

Maailman rytmiä ja melodiaa intohimoisesti jäljittävä musiikkikulkuri Sami Yaffa ottaa breikkiä hektisestä kiertueaikataulustaan jatkaakseen viime vuonna alkanutta tutkimusretkeään planeetan alkuperäisiin soundeihin, jotka ovat vaarassa unohtua ja hautautua korporaatioiden ohjaamien soittolistojen alle.

Toisella kaudella Samin suunnaton kunnianhimo ja rakkaus aihetta kohtaan vie katsojat yhä syvemmälle mystiselle matkalle musiikin alkulähteille. Monikulttuurisen matkan kohteina ovat tänä syksynä Jamaika, Senegal, Intia, Turkki ja Indonesia.

Jamaikalla Sami kaivaa esiin reggaen, rocksteadyn ja skan ruutsit päästäkseen kiinni saaren perinnemusasta perinteisimpään eli mentoon. Kingstonin korvavaikut äänenvoimakkuudellaan
poisräjäyttävien blockpartyjen vastapainoksi jäljittäjä päätyy chillaamaan sinisenä siintävien vuorien vilvoittavina puhaltaviin meditatiivisiin tuuliin ja kulkurin päänsisäistä avaruutta luotaaviin nyabinghi-transseihin.

Senegalissa Sami kokee päräyttävän paluun nykyaikaisen popmusiikin vaikutteiden kohtuun ja kehtoon. Turkissa Sami astuu sisään Istanbuliin, joka on Euroopan portti Lähi-itään ja sen vuosituhantiseen musiikkitraditioon. Henkilökohtaisesti Samia puhuttelevimmille leveille päästään, kun hän palaa Intiaan yli kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen, yhden Hanoi Rocksin legendaarisimman konserttikiertueen maisemiin.

Indonesiassa Sami saa kouriintuntuvan muistutuksen musiikin mielenräjäyttävästä monikultuurisuudesta, kun hän käy perkaamaan maan tuhansien saarien musatradition diversiteettiä. Balilla kuunnellaan kovaäänistä kansanmusiikkia gamelania, jonka erikoisten instrumenttien syntyhetket sijoitetaan miltei kahdentuhannen vuoden taakse, kecak-tulitanssissa puolestaan yhdistyvät draama, spektaakkeli ja spirituaalinen rituaali. Paikallinen rock-skene katsastetaan Jakartassa – miten käy Indonesian pojilta kuolometalli?

Musanomadi Yaffa jäljittää jälleen maailman sydäntä, mieltä ja soundia YLE Teemalla kuuden jakson verran 26. lokakuuta alkaen.

Sami Yaffa - Sound Tracker Yle Teemalla maanantaisin klo 21

Sami Yaffa - Sound Trackerin ensimmäisen kauden fiiliksiä

 • Rajat ovat ihmisen ongelma, kirjallisuus on niistä vapaa

  Rakennukset sortuvat, mutta kirjallisuus on kaikkialla.

  Kirjallisuus on muuttolintujen parvi ja nyt se lentää Helsinkiin. Helsinki Litin lava on hyvä paikka laskeutua, myös uusille sukupolville, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi. Helsinki Lit suorana Ylen kanavilla 17.–18.5.2019

 • Teeman kesän 2019 elokuvat

  Leffateemoina mm. westernit, Jean Cocteau ja Jerry Lewis.

  Teema esittää kesällä mm. lännenfilmejä lauantaisin, Jerry Lewisin komedioita ja Jean Cocteaun klassikkoja.

 • Teeman kesä 2019 on länkkärikesä

  Westerneitä klassisesta moderniin lauantaisin.

  Teeman kesä 2019 on länkkärikesä. Lännenfilmejä esitetään joka lauantai-ilta kesäkuun alusta elokuun loppuun: klassikkoja, harvinaisia kulttifilmejä ja kiisteltyjäkin mestariteoksia.

Yle Teema