Hyppää pääsisältöön

Asennetta ja perusteltuja mielipiteitä

Nimo
Nimo parvi

Nimo, 19, on parven nuorin jäsen. Siitä huolimatta hän ei pelkää päräyttää mielipiteitään ääneen – ja niitähän riittää. Nimo osaa usein parvessa esittää tiukkoja ja kiperiä kysymyksiä. Hän on joutunut pohtimaan omassa elämässäänkin vaikeita asioita ja tekemään kipeitä ratkaisuja.

Nimo on erikoistunut myös erilaisiin sutkauksiin, joita hän latelee niin sanotuissa valkoisen huoneen haastatteluissa. Kaikkia niitä ei valitettavasti ohjelmassa nähdä, mutta videossa hän pääsee sanomaan muutaman napakan mielipiteensä miehistä ja parisuhteesta.

Nimo on taustaltaan muslimiperheestä, mutta on muutama vuosi sitten käynyt läpi rankan identiteettikriisin.

-Tulen todella ääriuskovaisesta muslimiperheestä. Vanhemmilleni uskon symbolointi ja näyttäminen ulospäin on tärkeää, kuten esimerkiksi huivin käyttäminen on kasvatukseni ensimmäisiä perusperiaatteita. Lopetin joitain vuosia sitten huivin käytön ja se merkitsi välirikkoa omaan perheeseen. Äidin kanssa kyllä olen väleissä. Uskonto on minulle kuitenkin edelleen tärkeää. Se on minun sisäinen asiani, se antaa henkistä elämän turvaa, vaikka ulkoisia merkkejä en enää käytäkään, Nimo kertoo.

Nimo on kokenut monen ohjelman päähenkilön kanssa samaistumisen hetkiä. Ensimmäisessä jaksossa olleen Johannan irtautuminen vanhoillislestadiolaisesta liikkeestä muistutti Nimoa siitä, miten hänet on oma suku sulkenut uskonnon nimissä ulkopuolelle. Jaksossa viisi Netta pohtii muuttoa Teheraniin miehensä suvun läheisyyteen, mikä aiheutti Nimossa monta kysymystä – miksi muuttaa epätasa-arvoiseen maahan.. Jaksossa kolme Noora, joka on myös taustaltaan muslimi, pohdiskeli omaa suomalaisuuttaan. Nimolle siinä aiheessa ei ole mitään pohtimista.

- Mä olen ylpeästi suomalainen. Lopetin välittämisen siitä, mitä muut minusta ajattelevat ja miten muut minut näkevät. Päätin, että minulle itselleni riittää mitä itse ajattelen itsestäni. Olen syntynyt ja kasvanut Suomessa enkä tiedä mistään muusta. Niin että minä olen suomalainen, ajattelit sinä sitten mitä tahansa, Nimo sanoo napakasti.

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.