Hyppää pääsisältöön

Koko Ninjas in Pyjamasin johto joutumassa oikeuteen

Anthony Perkins elokuvassa Oikeusjuttu
Ninjas in Pyjamasin entistä johtoa uhkaa pahimmillaan vankeus. Kuvituskuva. Anthony Perkins elokuvassa Oikeusjuttu anthony perkins

Ruotsin valtio on haastanut Ninjas in Pyjamasin entisen johdon oikeuteen kirjanpitorikkomuksista johtuen. Oikeuteen joutuu myös Emil “Heaton” Christensen, joka on yksi NiP:n perustajista ja on istunut sen molempien yhtiöiden johdossa.

Tapaus liittyy Ninjas in Pyjamasin aikaisempaan yhtiöön, Stockholm E-Sport Produktion AB:hen, joka oli vastuussa NiP:n toiminnasta. Yritys ajautui kuitenkin taloudellisiin vaikeuksiin ja juuri ennen konkurssihakemusta se siirsi kaikki pelaajat uuden yhtiön, Ninjas in Pyjamas Gaming AB:n, alaisuuteen.

Ruotsin verottajan mukaan aikaisempi yhtiö ei ollut kuitenkaan huolehtinut pelaajien verojen maksusta. Se ei myöskään ole toimittanut tarpeellista tilinpitoa verottajalle.

Aftonbladetin mukaan Christensen on itse sanonut toimineensa hyvässä uskossa ja luottaneensa edellisen yhtiön muihin omistajiin. Hän on omien sanojensa mukaan tehnyt yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Christensen myös vakuuttaa, ettei tapahtumalla ole mitään vaikutusta nykyisen NiP:n toimintaan, vaan se tulee jatkumaan ennallaan.

Christenseniä sekä yhtiökumppaneita uhkaavat sakot tai pahimmillaan vankeustuomio veropetoksista.

Lähde: Aftonbladet

Kommentit

Uusimmat sisällöt - E-urheilu