Hyppää pääsisältöön

Elektropop-tulokas Olivera teki hennosta äänestään vahvuuden

Omakustanneartisti Olivera on tehnyt musiikkia muun muassa tunnetun suomalais-DJ:n Lennon kanssa, joka on myös artistin avopuoliso.

Olivera tahtoi poseerata yhdessä Isac Elliot -pahvinuken kanssa. // Kuva: Nadja Kamara / YleX

Olivera julkaisee perjantaina ensimmäisen EP:nsä Sometimes The World Is Yours. 20-vuotias elektropoppari on tehnyt yhteistyötä muun muassa ruotsalaistuottaja John Dahlbäckin ja suomalaisen DJ:n Lennon kanssa.

- Lennon kanssa yhteistyö alkoi avoliitosta, Olivera sanoo ja nauraa.

Pariskunta asuu yhdessä, joten muusikot eivät halua tehdä liikaa yhteistyötä. Toistaiseksi yhdessä on syntynyt kaksi biisiä Oliveralle, joista toinen on eteerinen kappale Flow. Olivera ei ainakaan vielä suunnittele fiittaamista Lennon biiseissä.

- On hyvä pitää kummankin musiikkihommat erillään. Molemmilla on tarkat visiot siitä, miten tehdään musaa viimeisen päälle. Lennolla on omat juttunsa, ja minulla omani, ettei mene hermot toiseen, Olivera kertoo Uuden musiikin aamuvuoronAnne Lainnon haastattelussa.

Oliveraa on kuultu YleX:n Nosteessa-artistina. Laulaja kertoo löytäneensä omalle musiikilleen suunnan viimeisen vuoden aikana. Hento ja herkkä ääni tuntui Oliverasta aluksi heikkoudelta.

- Mulla oli hirveä kriisi ääneni kanssa. Viime aikoina raffit naisäänet ovat tulleet entistä suositummiksi, kuten Adele ja Ella Eyre. Mietin, jaksaako kukaan kuunnella tällaista hiiren piipitystä. Käänsin ääneni lopulta vahvuudekseni ja tein siitä tavaramerkkini.

Olivera julkaisee EP:nsä omakustanteena. Toistaiseksi musiikin tekeminen omakustanteena sopii Oliveralle.

- Tällä hetkellä minulla ei ole tarvetta levy-yhtiölle. Jos joku tulee kyselemään, sitten voidaan tietysti neuvotella, Olivera sanoo.

Kuuntele Oliveran haastattelu alta.

Lue myös:

Nosteessa-artisti Olivera: Artistinimi tuli huonosta ravintolasta