Hyppää pääsisältöön

Ikäviä uutisia Simpsonit-faneille: sarjan loppu häämöttää

Simpsoneitä tehdään enää mitä ilmeisimmin vain vajaan neljän kauden ajan.

Simpsoneita on esitetty Suomessa vuodesta 1991 lähtien. // Kuva: FOX

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Esimerkiksi Simpsonit. D'oh!

Simpsonien tuottaja Al Jean on kertonut The Hollywood Reporterin haastattelussa, että sarja loppuu todennäköisesti viimeistään 30:nnen kauden jälkeen – mahdollisesti jo aiemmin. Yhdysvalloissa pyörii parhaillaan suosikkisarjan 27. tuotantokausi.

- On mahdollista, ettei meidän tarvitse edes neuvotella siitä, että tekisimme sarjaa 30 kauden verran. En olisi yllättynyt, jos sarja lopetettaisiin jo 28:nnen kauden päätteeksi, Jean kertoo The Hollywood Reporterille.

- Jos pitäisi valita, sanoisin, että sarja päättyy kuitenkin vasta kauden 30 jälkeen. Mutta olen ollut väärässä ennenkin, Jean jatkaa.

Jean on todellakin aiemmin ollut pahasti väärässä sarjan lopettamisen suhteen. Kun Simpsonit alkoi vuonna 1989, Jean ennusti, että sarjaa tehtäisiin vain viisi tuotantokautta. Jo nyt ennustus on mennyt pieleen 22 kauden verran.

Simpsonit on voittanut yhteensä 31 Primetime Emmy -palkintoa, jotka jaetaan Yhdysvaltojen television parhaaseen katseluaikaan estettävien ohjelmien kesken. Simpsonit on myös päässyt Guinnessin Ennätysten kirjaan kahdella ennätyksellä: sarja on pisimmän aikaa primetimessa esitetty animaatiosarja ja siinä on esiintynyt enemmän vierailevia tähtiä kuin missään muussa tv-sarjassa.

Lue myös:

Simpsonit-hahmo tulee vihdoin ulos kaapista – 25 vuotta "salailua" riitti