Hyppää pääsisältöön

Hannu Nieminen jatkaa Ylen hallintoneuvoston asiantuntijana

Ylen hallintoneuvosto päätti torstaina 1.10. valita kaksi asiantuntijaa avustamaan hallintoneuvostoa Yleisradiosta annetun lain mukaisessa ennakkoarvioinnissa.

Hallintoneuvosto valitsi viestinnän professori, filosofian tohtori Hannu Niemisen jatkamaan Ylen julkisen palvelun asiantuntijana. Hannu Nieminen (63), työskentelee viestintäpolitiikan professorina Helsingin yliopistossa sosiaalitieteiden laitoksella. Julkisen palvelun asiantuntijan tehtävää hän hoitaa sivutoimena. Nieminen on toiminut julkisen palvelun asiantuntijana vuodesta 2013 lähtien.

Toiseksi asiantuntijaksi hallintoneuvosto valitsee kilpailuoikeuteen perehtyneen asiantuntijan. Tehtävä liittyy alkavan palvelun markkinavaikutusten arviointiin sekä kuulemisen toteuttamiseen. Hallintoneuvoston työvaliokunta käynnistää asiantuntijan haun kilpailutuksella julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti. Asiantuntija valitaan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Ennakkoarviointi koskee uusia, merkittäviä palvelukokonaisuuksia

Laki Yleisradio Oy:stä määrittelee ennakkoarvioinnin. Ennakkoarviointi tehdään sellaisista uusista palveluista ja toiminnoista, joilla on vähäistä suurempaa vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen ja jotka ovat merkittävyydeltään, kestoltaan tai kustannuksiltaan olennaisia.
Ennakkoarviointi voidaan tehdä hallintoneuvoston harkinnan mukaan muutoinkin, jos se on perusteltua. Se voidaan tehdä joko Ylen tai hallintoneuvoston omasta aloitteesta tai muun oikeushenkilön tai luonnollisen henkilön pyynnöstä.

Lisätietoa ennakkoarvioinnista

Lisätiedot
Kimmo Kivelä, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja
kimmo.kivela@eduskunta.fi, p. 09 432 3075