Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-bändi Torttila Miljoona & 2013 ei lämpene huumorihokemabiiseille: Ei kiinnosta, että Roope Salmisella on krapula

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla esittelyssä on gutter pop-yhtye Torttila Miljoona & 2013.

Torttila Miljoona & 2013

Missä bändin perustamisesta sovittiin?

Bändi perustettiin Riihimäellä vuonna 2013 sillä ajatuksella, että halutaan tehdä suomenkielistä rokkia. Tuolloin meillä ei ollut kunnon soittovehkeitä, joten musasta tuli punkkia, joka oli silloin muodissa. Nyt olemme saaneet paremmat vehkeet ja punk on mennyt muodista, eli olemme taas ajan hermolla.

Mistä bändin nimi tulee?

Siitä, että Torttilan Atte (kitaristi) on miljonääri ilman ystävää.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Olimme Radio Helsingin vuoden demo vuonna 2014 ja pääsimme sen siivellä soittamaan vuoden 2014 Flow Festivalille. Festarit itsessään oli floppi, koska siellä joutui vain jonottamaan ja hikoilemaan.

Mitä keikkaa jännititte eniten?

Keikat eivät jännitä, koska joudumme aina vetämään niin huonoilla kamoilla, ettei kukaan saa siitä mitään tolkkua.

Mitä ilman ette keikkaile?

Lähinnä paikoissa, joista saamme keikkoja ja niillä eväillä, mitä annetaan. Alamme diivailemaan heti, kun siihen on varaa.

Kuka tai ketkä ovat esikuvianne? Miksi?

Esikuviamme ovat kaikki ne bändit, jotka tekivät paljon massia. Tärkeimpänä Oasis ja Nirvana.

Kurt Cobain on innoittanut viime aikoina aika paljon, sillä hänen biiseistään kuulee, ettei tyyppi todellakaan tiennyt mitä tekee.

Millainen merkitys sanoituksilla on?

Biisit on lauluja, joissa lauletaan asioista. Biisi kuulostaa siis laulettavalta asialta.

Sanoitukset on kuitenkin kappaleen tärkein juttu. Harmittaa, kun nykyään radiossa lauletaan niin tyhmistä jutuista. Ei kiinnosta, että Roope Salmisella on krapula.

Suomenkielistä rokkia ei ole yhtään. Kaikki on vain joitain huumorihokemabiisejä. On toki artisteja, kuten Olavi Uusivirta, Pariisin Kevätja Reino Nordin, mutta ne kaikki ovat sama jätkä eri hatussa.

Millainen on tyypillinen Torttila-fani?

18-35-vuotias kaupunkilainen, jonka arkeen kuuluvat eettiset tuotteet, kettureppu ja tavallisten asioiden pilkkaaminen.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

Me ollaan soitu niin paljon radiossa, ettei se enää tunnu miltään. Antaa se toki vähän toivoa siitä, että jostain tulis jotain. Me ei olla teatterikorkeakoulussa, eikä meidän vanhemmat ole kuuluisia. Kukaan tarjoa meille mitään. Me ollaan aina kotona, kun biisimme soi radiossa. Me ei kartsalla hilluta.