Hyppää pääsisältöön

Outi Broux´n kipupiste

Stylisti Outi Broux on luotsannut Tuhkimotarinoita-sarjaa jo kahdenkymmenen jakson verran. Hän on kuunnellut naisten tarinoita, kulkenut rinnalla ja auttanut kykyjensä mukaan. Outi pitää vahvuutenaan sitä, ettei ole itsekään elänyt liiassa pumpulissa. Myös hänellä on kipupisteensä. Tyttöjen illan jatkoille pääset yllä olevasta linkistä!

outi ja tytöt
outi ja tytöt tuhkimotarinoita

”Mun elämäni suurin mörkö on ollut lapsettomuus. Se on ollut pitkä ruljanssi, joka piti sisällään kymmenen vuotta hedelmöityshoitoja, keskenmenoja, komplikaatioita ja lopulta avioliiton kariutumisen”, Outi kertoo.

Tämän kaiken seurauksena Outi vajosi masennukseen ja sieltä ylös rämpiminen oli kuin jyrkkää vuorta kiipeäminen.

”Oli löydettävä kadotettu itsetunto uudestaan ja keksittävä merkitys omalle elämälle - ilman lapsia.”

Nuorena Outi ajatteli kuten aika monet nuoret naiset: elämäntarkoitus on tulla äidiksi ja sitten isoäidiksi.

”Saan vieläkin itseni kiinni ajatuksesta, millainen mun elämä olisi voinut olla - äitinä. Mietin sellaisia syviä kysymyksiä kuin millainen tunne on äidinrakkaus, jota en koskaan saanut tuntea tai mitä merkitsee, että olen oman genreni päätepysäkki, lajini viimeinen.”

Sisarukset ja heidän lapsensa ovat Outille tärkeitä. He ovat myös hyviä peilejä.

"Toisaalta mä olen saanut elää toisella tavalla rikkaan elämän. Sisko aina muistuttaa, että sä teet sellaisia asioita, mistä mä voin äitinä vain haaveilla."

outi ja koirat
outi ja koirat tuhkimotarinoita

Outi otti muutama vuosi sitten irtioton ja muutti koirineen maalle kesäpaikkaansa Yläneelle. Koirat ovatkin Outin perhe.

"Koirat on mun vauvoja. Joku äiti voisi loukkaantua, mutta suhde koiriini on ainoa kosketukseni äidinrakkauteen. Olen kiitollinenkin vastoinkäymisistäni. Ne ovat pakottaneet katsomaan oman sielun mustiinkin lokeroihin tosi syvältä."

Outi elää hetkessä, eikä halua suunnitella elämäänsä liikaa, vaikkakin tulevaisuus toisinaan myös mietityttää.

”Paitsi että lapsettomuus on lyönyt naiseuden itsetuntoani rajusti, mietin mitä tapahtuu kun vanhenen. Ei ole lapsia pitämässä huolta. Mutta en murehdi asioita etukäteen, jos pelot vie, ei uskalla ottaa ensimmäistäkään askelta ja elämä jää elämättä.”


Tuhkimotarinoita – Tyttöjen illan viimeisessä jaksossa maanantaina 5.10 klo 22 TV2:lla kaikki Tuhkimot tapaavat ensimmäistä kertaa toisensa. Yllätysvieraana paikalle saapuu sarjan stylisti Outi Broux. Jaksossa keskustellaan alkoholismin kanssa kamppailleen Jennin ja hänen tyttärensä Jeenan vaikeasta suhteesta. Ohjelman jälkeen yle.fi/tuhkimotarinoita sivuille päivittyy ylimääräinen nettijakso, jossa Outi kertoo omasta kipupisteestään.


Tyttöjen illan Tuhkimoiden läheisten alkoholismi


Kaikki Tyttöjen illan jaksot Areenassa

Seuraa meitä:
https://www.facebook.com/tuhkimotarinoita

https://instagram.com/tuhkimotarinoita/

https://twitter.com/tuhkimotarinoit

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?