Hyppää pääsisältöön

Outi Broux´n kipupiste

Stylisti Outi Broux on luotsannut Tuhkimotarinoita-sarjaa jo kahdenkymmenen jakson verran. Hän on kuunnellut naisten tarinoita, kulkenut rinnalla ja auttanut kykyjensä mukaan. Outi pitää vahvuutenaan sitä, ettei ole itsekään elänyt liiassa pumpulissa. Myös hänellä on kipupisteensä. Tyttöjen illan jatkoille pääset yllä olevasta linkistä!

outi ja tytöt
outi ja tytöt tuhkimotarinoita

”Mun elämäni suurin mörkö on ollut lapsettomuus. Se on ollut pitkä ruljanssi, joka piti sisällään kymmenen vuotta hedelmöityshoitoja, keskenmenoja, komplikaatioita ja lopulta avioliiton kariutumisen”, Outi kertoo.

Tämän kaiken seurauksena Outi vajosi masennukseen ja sieltä ylös rämpiminen oli kuin jyrkkää vuorta kiipeäminen.

”Oli löydettävä kadotettu itsetunto uudestaan ja keksittävä merkitys omalle elämälle - ilman lapsia.”

Nuorena Outi ajatteli kuten aika monet nuoret naiset: elämäntarkoitus on tulla äidiksi ja sitten isoäidiksi.

”Saan vieläkin itseni kiinni ajatuksesta, millainen mun elämä olisi voinut olla - äitinä. Mietin sellaisia syviä kysymyksiä kuin millainen tunne on äidinrakkaus, jota en koskaan saanut tuntea tai mitä merkitsee, että olen oman genreni päätepysäkki, lajini viimeinen.”

Sisarukset ja heidän lapsensa ovat Outille tärkeitä. He ovat myös hyviä peilejä.

"Toisaalta mä olen saanut elää toisella tavalla rikkaan elämän. Sisko aina muistuttaa, että sä teet sellaisia asioita, mistä mä voin äitinä vain haaveilla."

outi ja koirat
outi ja koirat tuhkimotarinoita

Outi otti muutama vuosi sitten irtioton ja muutti koirineen maalle kesäpaikkaansa Yläneelle. Koirat ovatkin Outin perhe.

"Koirat on mun vauvoja. Joku äiti voisi loukkaantua, mutta suhde koiriini on ainoa kosketukseni äidinrakkauteen. Olen kiitollinenkin vastoinkäymisistäni. Ne ovat pakottaneet katsomaan oman sielun mustiinkin lokeroihin tosi syvältä."

Outi elää hetkessä, eikä halua suunnitella elämäänsä liikaa, vaikkakin tulevaisuus toisinaan myös mietityttää.

”Paitsi että lapsettomuus on lyönyt naiseuden itsetuntoani rajusti, mietin mitä tapahtuu kun vanhenen. Ei ole lapsia pitämässä huolta. Mutta en murehdi asioita etukäteen, jos pelot vie, ei uskalla ottaa ensimmäistäkään askelta ja elämä jää elämättä.”


Tuhkimotarinoita – Tyttöjen illan viimeisessä jaksossa maanantaina 5.10 klo 22 TV2:lla kaikki Tuhkimot tapaavat ensimmäistä kertaa toisensa. Yllätysvieraana paikalle saapuu sarjan stylisti Outi Broux. Jaksossa keskustellaan alkoholismin kanssa kamppailleen Jennin ja hänen tyttärensä Jeenan vaikeasta suhteesta. Ohjelman jälkeen yle.fi/tuhkimotarinoita sivuille päivittyy ylimääräinen nettijakso, jossa Outi kertoo omasta kipupisteestään.


Tyttöjen illan Tuhkimoiden läheisten alkoholismi


Kaikki Tyttöjen illan jaksot Areenassa

Seuraa meitä:
https://www.facebook.com/tuhkimotarinoita

https://instagram.com/tuhkimotarinoita/

https://twitter.com/tuhkimotarinoit

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.