Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Atte Blom pääkuva

Andy McCoy: "Ilman Attea Hanoi Rocks ei ois voinut tapahtua"

Andy McCoy oli noin 15-vuotias, kun hän aloitti yhteistyön Johanna Kustannuksen ja Atte Blomin kanssa. "Niillä oli Eirassa Vuorimiehenkadulla studio. Se oli hyvä mesta, kun Ravintola Seahorse oli siinä lähellä."

Andyn bändi vaihtui Pelle Miljoona Oy:sta Hanoi Rocksiin, mutta levy-yhtiö säilyi. Kitaristi kertoo, miten Blom antoi bändille taloudellisesta tukea puoli vuotta hioa Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks -debyytti äänityskuntoon, "mikä oli ennenkuulumatonta Suomessa. Ei kukaan ollut tehnyt sellasta duunia bändien kanssa ennen."

Andy korostaa Blomin merkittävyyttä kulttuurin ja musiikin mesenaattina ja rakastajana, joka pani yhtiöön sisääntulevan rahan takaisin musiikkiin. McCoy kertoo, kuinka laajasti Blom näki tuottamansa musiikin. Kokonaisimago oli tärkeä ja mm. levynkansien tekemiseen käytettiin taiteilijoita.

McCoyn mukaan Johanna Kustannuksen tuotanto oli omistajansa näköistä - aina omaehtoista ja musiikki edellä. "Atte on yksi sydämellisimpiä ihmisiä mitä mä tässä bisneksessä oon tavannut ja en mä usko, että vastaavaa tulee. Se kelas enemmän kuin artistit itse, kuin kukaan levy-yhtiötyyppi. Aten kanssa ollut aina erittäin helppo puhua… musiikista, markkinoimisesta ja miten me duunataan tää. Siinä ei istuta mikään laskukone kädessä".

Andyn haastattelu on kuvattu Valokeilassa: Atte Blom -dokumenttia varten ja sisältää paljon anekdootteja, joita ei dokumentissa kuulla.

Hanoi Rocksin debyyttisingle I Want You / Kill City Kills julkaistiin nimellä Hanoi Rocks with Andy McCoy

Kommentit