Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Atte Blom pääkuva

Dave Lindholm ja Suomen tärkein levy-yhtiö

"Ilman Attea olisi ollut ihan erilainen elämä, se on ihan selvä". Dave Lindholmin kohdalla lause pitää täysin paikkansa. Jos Atte Blom ei olisi ehdottanut Isokynälle suomenkielisen albumin tekoa, millainen olisi Lindholmin uran kehitys ollut - saati suomalaisen rock-musiikin?

Haastattelussa Dave muistelee aikojaan Love Recordsilla, jonka yksi perustajista Blom oli. Levy-yhtiö oli ainutlaatuisen merkittävä Suomessa ja käytännössä loi maahamme rock-kulttuurin ja omaehtoisen tuotannon. Lindholmin yritys kertoa Loven ja Blomin merkityksestä on kuvaava: "Se on niin iso, että sitä on vaikea saada mittasuhteisiin". Love Records toimi taiteellisten ambitioiden ohjaamana ja teki lopulta konkurssin 1970-luvun lopulla. "Idealismi ja liikemies on huono yhdistelmä, täytyy sanoa. Jos me esim. kaksistaan suuniteltiin Aten kanssa jotain, niin se oli ihan katastrofi - kaks idealistia ja kaks huonoa liikemiestä", Lindholm nauraa.

Dave korottaa Blomin ansioiksi sen, kuinka hän tuli toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa ja sai musiikintekijät ylittämään itsensä. Lindholm maalaa kuvaa Atte Blomista myös hyväntekijänä: "Tiedän, että Atte on auttanut moniakin. Se on tällanen yleinen salaisuus. Esim. Baddingia Atte auttoi aika paljon jossain vaiheessa". Dave Lindholmin haastattelu on kuvattu Valokeilassa: Atte Blom -dokumentin yhteydessä.

Kommentit