Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Atte Blom pääkuva

Kotiteollisuuden ura kävi hiuskarvan varassa

Kotiteollisuuden nousu suomirockin jättiläiseksi oli hiuskarvan varassa. Bändin levy-yhtiön pomo Atte Blom tuli yhtyeen keikalle tarkoituksenaan antaa kokoonpanolle potkut "epäonnistuneen" ensimmäisen levyn jälkeen.

Veto Semifinalissa kuitenkin käänsi Blomin pään ja historian kulun. Kotiteollisuuden keulahahmo Jouni Hynynen kertaa yhtyeen ja Blomin yhteisiä vaiheita. "(Atte) kuuli meissä jotain sellaista, mitä me ei tiedetty silloin olevankaan", Hynynen kertaa tapahtumia.

Blom näki Kotiteollisuudessa tulevaisuuden Eppu Normaalin

Hynysen mukaan Love Recordsin, Johanna Kustannuksen, Megamanian ja Pyramidin perustaja Blom on "semmonen vanhan liiton jyyrä. Sillä on periaatteet, jotka on hyvinkin vahvoja". Blom näki Kotiteollisuudessa tulevaisuuden Eppu Normaalin ja mm. kokkasi bändille studiosessioissa. Hynynen paljastaa myös, että "ässä saattaa suhahtaa" joillain levytyksillä kokin hyvien viinivalintojen takia.

Jouni Hynysen haastattelu on kuvattu Valokeilassa: Atte Blom -dokumenttia varten ja sisältää paljon anekdootteja, joita ei dokumentissa kuulla.

Debyyttilevyn julkaisun aikaan Kotiteollisuuden nimi oli vielä Hullu ukko ja Kotiteollisuus

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.