Hyppää pääsisältöön

Muistutus siitä, ettei kaikki ole huonosti – tässä kymmenen ihanaa asiaa syyskuulta

Ajatellaan hetki vain positiivisia asioita. Laitetaan hymy huulille.

Maailmaan mahtuu edelleen monta ihanaa asiaa. Ja uutista. // Kuva: EPA / Dennis M Sabangan

Tuntuuko siltä, että Suomi ja maailma ovat vähän rempallaan? Pakolaiskriisi painaa päälle, hallitus tekee leikkauksia ja ikävä Suomi-kuva levisi maailmalla.

Nyt on hyvä vetää henkeä ja keskittyä siihen, että tapahtuu täällä maailmassa jotain kivaakin. Muun muassa nämä mukavat jutut tapahtuivat tuossa hiljattain, syyskuussa.

1. Suomalaisbändit loistivat kansainvälisellä festivaalilla

Mirel Wagner, Grave Pleasures, K-X-P, Noah Kin, LCMDF, Black Lizard, Eva & Manu, The Scenes, Lapko ja Venior keräsivät Saksan Hampurissa järjestetyn Reeperbahn Festivaalin johtaja Alexander Schulzin kehuja.

Hyvä Suomi!

2. Kekseliäs eläkeläismies kulkukoirien avuksi

Eugene Bostick on erittäin siisti texasilainen eläkeläismies. Hän nimittäin rakensi paikallisille kulkukoirille koirajunan ja kuskaa koiria hupiajeluille ja pienille seikkailuille naapurustoon ja lähimetsään.

3. Deittailusovellus pekoninhimoisille

Aiemmin pekoninrakastajat ovat joutuneet käyttämään samoja deittisovelluksia kuin ihmiset, jotka eivät pidä pekonista. Mutta eivätpä joudu enää! Uusi Sizzl-sovellus tuo yhteen ihmiset, jotka pitävät pekonista – ja hyvässä lykyssä myös toisistaan.

4. Nyt tiedetään, miten Voldemortin nimi lausutaan

Jos joku on uskaltanut lausua ääneen Harry Potter -pahis Voldemortin nimen, hän on luultavasti tehnyt sen väärin. Hän on todennäköisesti lausunut myös lopussa olevan t-kirjaimen.

Se on virhe. T jää lausumatta. Olemme luultavasti kaikki tehneet tämän saman virheen, joten turha solvata itseään. Nyt onneksi tiedämme, miten nimi tulee sanoa – jos sen nyt välttämättä haluaa sanoa.

5. Superkuu

Syyskuun lopulla superkuu hurmasi monet suomalaiset. Joko sen vuoksi, että he näkivät ilmiön tai siksi, että he näkivät ilmiöön liittyviä meemejä.

Avaa Instagram postaus

6. Robin

Okei, jos halutaan puhua positiivisista muusikoista, on vaikeaa olla puhumatta Robinista. Poppari on osoittautunut jopa niin positiiviseksi henkilöksi, että hänet palkittiin vuoden positiivisimpana suomalaisena.

Avaa Instagram postaus

7. Suomalaissovellus helpottamaan pakolaisten ja kantaväestön ystävystymisessä

Viiden hengen suomalaisporukka on valmistamassa Sopu-sovellusta, jonka avulla Suomeen saapuvat turvapaikanhakijat voivat helpommin ystävystyä suomalaisten kanssa ja sopeutua yhteiskuntaamme.

- Paikallisiin tutustuminen on parasta kotouttamista, hankkeen puuhamies Oskari Nokso-Koivisto kertoo YleX:lle.

8. Docventures-kaksikko koulii turvapaikanhakijoista yrittäjiä

Docventures ja Madventures -sarjoista tutut Riku ja Tunna ovat kehitelleet _Startup Refugees_-ohjelman, joka kartoittaa vastaanottokeskusten asukkaiden ammattitaitoa, yrittäjäkokemusta ja yritysideoita.

Startup Refugees -ohjelmassa on mukana monia kovan luokan tekijöitä Sisäministeriöstä startup-tapahtuma Slushiin.

9. Elokuvissa tanssitaan lähes aina Uptown Funkin tahtiin

Jos tanssi on vähänkään vauhdikkaampi, niin näin on. Viimeisimmällä Uptown Funk -mashup-videolla on tanssikohtauksia sadasta eri elokuvasta. Ja kyllä, kaikki tanssiliikkeet osuvat rytmiin.

10. Pikkuleijona yrittää karjua

Aww.

Lue myös:

Älä anna kolean kesän masentaa – nämä kaikki ihanat ja hauskat asiat tapahtuivat heinäkuussa

PKN:n Euroviisuhuuma ja 9 muuta positiivista asiaa toukokuuta - olkaa hyvät!

Loppuu se synkistely – nämä ihanat, hauskat ja mukavat asiat tapahtuivat huhtikuussa