Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Atte Blom pääkuva

Nykyrokkarit eivät saa hankittua edes huumeita. Herra Ylppö kertoo Atte Blomista

Love Recordsin ja Johanna Kustannuksen perustaja Atte Blom näytteli merkittävää roolia 90-luvulla, kun raskaan suomenkielisen rockin pohjaa valettiin. Musiikkityyli oli Herra Ylpön mukaan tuolloin "epämuodikasta, mutta Atte uskoi, että nämä jutut tulee". Usko ei osoittautunut vääräksi, sillä 2000-luvulla muiden muassa Johanna-kiinnitykset Maj Karma ja Kotiteollisuus ovat saavuttaneet suursuosion.

Ei haitannut, vaikka yhtyeen levyt myivät vähän - kunhan myivät edes vähän enemmän kuin edellinen levy

Kauniin kuvaavaa on, että Ylpön johtama Maj Karman kauniit kuvat solmi -98 levytyssopimuksen Finnvox-studiolla, jossa Kotiteollisuuden äänitykset olivat käynnissä. Tällöin molempien yhtyeiden suosio oli vielä vuosien päässä. Blomin omistautumisesta ja uskosta musiikkiin kertoo se, kuinka Ylpön mukaan ei haitannut, vaikka yhtyeen levyt myivät vähän - kunhan myivät edes vähän enemmän kuin edellinen levy. "Tämä oli täysin poikkeuksellista", Ylppö analysoi. Levy-yhtiön johtaja antoi bändiensä kehittyä ja oppia.

Maj Karman solisti on kiitollinen saamastaan taiteellisesta vapaudesta ja mahdollisuudesta kehittyä artistina, vaikka se oli joskus turhauttavaa: "Musta tuntuu, että Atte joskus näki jopa, että nyt nuo jätkät tekee virheitä, mutta se antoi meidän tehdä ne. Mutta lähtökohtaisesti se, että kukaan ei puutu sun tekemisiin ja luottaa sun intuititioon auttaa myös luottamaan itse omaan intuitioon ja se on olennaista." Haastattelu päättyy herkulliseen tarinaan Turun Kårenin takahuoneesta, jossa Blom pettyi nykyrokkareiden saamattomuuteen - huumeiden hankkimisessa.

Herra Ylpön haastattelu on kuvattu Valokeilassa: Atte Blom -dokumentin yhteydessä ja sisältää paljon materiaalia & triviatietoa Maj Karmasta ja Atte Blomista. Maj Karman keulakuva kertaa haastattelussa bändinsä vaiheita ja yhteistä historiaa Johanna Kustannuksen perustajan Atte Blomin kanssa, joka Ylpön mukaan on "legenda".

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.