Hyppää pääsisältöön

Siskonpedin viinasketsistä nettihitti – "Tää on tyhmin viinapäivä ikinä, mä vihaan sua"

Ylen Siskonpeti-komediasarjan viinapäiväsketsissä lasten ja vanhempien roolit on käännetty päälaelleen.

Ylen Siskonpeti-komediasarjan toinen kausi ei ole vielä alkanut. Silti yhdestä sketsistä on tullut jo nettihitti.

Siskonpeti julkaisi syyskuun puolivälissä YouTubessa ja Yle Areenassa Viinapäivä-sketsin, jota on katsottu jo yli puoli miljoonaa kertaa. Sketsissä vanhempien ja lasten roolit laitetaan päälaelleen: kauppareissulla lapset eivät ole tohkeissaan karkkipäivästä, vaan vanhemmat viinapäivästä.

Idea sketsiin tuli sarjan käsikirjoitustiimiin kuuluvalta Joonas Nordmanilta.

- Joonaksella oli ollut aikanaan sellainen hokema "Puffet, puffet, puffet!", kun intoillaan syömään pääsemisestä. Siitä se sitten jalostui vanhempien "Viinapäivä, viinapäivä!" hokemaan marketissa, Siskonpedin käsikirjoittaja ja näyttelijä Niina Lahtinen kertoo Yle Uutisille.

Siskonpedin tuottajan Jenni Säntin mukaan palaute Viinapäivä-sketsistä on ollut pääasiassa hyvää.

- On tullut sellaista, että aijjaijai osuipa hermoon. Vanhemmat ovat sanoneet, että pitäsiköhän oikeasti tehdä noin. Muutamat ovat jo tehneet niin, että kun lapsi haluaa kaupassa karkkia ja heittäytyy lattialle itkemään, he ovat itse heittäytyneet maahan ja vieneet huomion pois lapsen kiukuttelulta.

Siskonpedin toinen kausi alkaa Yle TV2:ssa torstaina 15. lokakuuta. Samalla kauden kolme ensimmäistä jaksoa tulee katsottavaksi Yle Areenaan.

Siskonpedin ensimmäinen kausi esitettiin Yle TV2:ssa keväällä 2014. Sarja palkittiin Kultainen Venla -palkinnolla parhaana komedia- ja sketsiohjelmana.

Lue myös:

Näyttelijä-juontaja Sanna Stellan: Oma stand up -taustani on surullinen