Hyppää pääsisältöön

Tasaisia suomalaissuorituksia Tallinnan Horse Show:ssa

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallinnan Saku Suurhallilla kilpailtiin kansainvälisissä koulu- ja esteluokissa. Suomalaiskatsojilla riitti jännitettävää, koska suomalaisedustus löytyi jokaisesta luokasta.

Tallinnan Horse Showssa
Tallinnan Horse Showssa Kuva: Emmi Kähkönen tallinna horse show

Lauantaina kilpailtiin myös kouluratsastuksessa

Grand Prix vapaaohjelmaluokkaan osallistui kolme suomalaista ratsukkoa, Kira Kanerva ja Dorazio, Elisabet Ehrnrooth ja Wizard II sekä Anna von Wendt ja Denzel. Heistä parhaiten pärjäsi Ehrnrooth prosentein 69,225 sijoittuen kahdeksanneksi.

Tallinnan Horse Showssa
Tallinnan Horse Showssa Kuva: Emmi Kähkönen tallinna horse show

Lauantain korkeimmassa kansainvälisessä esteluokassa, estekorkeus 145cm, kilpaili kahdeksan suomalaista. He kaikki saivat virhepisteitä ensimmäiseltä kierrokselta. Rata oli kohtuullisen vaikea, nollaratoja oli 54 osallistujan luokassa vain kahdeksan. Suomalaisista parhaiten pärjäsi Hanna Tardiveau hevosella Wetrichta. Ratsuko suoritti rataa puhtaasti aina viimeiselle esteelle asti, joka harmittavasti tuli alas. Neljällä virhepisteellä ratsukko sijoittui kymmenenneksi.
Tallinnan Horse Showssa
Tallinnan Horse Showssa Kuva: Emmi Kähkönen tallinna horse show

Kolmannelletoista sijalle ratsasti Sanna Backlund Wiseguylla hänkin neljällä virhepisteeltä ensimmäiseltä kierrokselta. Tyylikkäällä ratsastuksella ja kirkkaasti parhaalla ajalla luokan voitti Venäjän Vladimir Beletskiy hevosella Rocketman 2.

World cupissa tasaisia suorituksia

Sunnuntain ensimmäinen luokka oli avoin nuorille ratsastajille. Suomesta kilpailemaan oli tullut seitsemän suomalaista nuorta, joista sijoille ratsasti upeat kuusi. Koko luokan voitti Laura Luusua hevosella Daranco. Janina Kvarnström ja Hyper Panda tulivat kolmansiksi. Katri Siltala hevosella Baileys VK oli viides. Loput suomalaiset sijoittuneet olivat Henna Vahantila, Nita Raiskio ja Roosa Rajamäki.
135 cm korkuisessa aikaluokassa Sanna Backlund ratsasti nollaradat sekä Baccaralla että Daydreamilla, joista ensimmäisen kanssa hän sijoittui kahdeksanneksi. Suomalaisista nollaradan tekivät myös Antonia Hartwall ja Sunland de Thieusies.
Kilpailujen pääluokassa, FEI World Cup TM Estonia LR, kilpaili kolme suomalaista. Esteet nostettiin 140-160cm korkeuteen. Sanna Backlund ja Wiseguy starttasivat suomalaisista ensimmäisenä ja ottivat kaksi puomia alas.
Marina Ehrnrooth oli Tallinnassa vain yhden hevosen, Evli Luikan kanssa. Hän lähti World cup-luokkaan tavoitteena parantaa viikonlopun tulostasoa. Perjantaina ratsukko oli tehnyt hyvän radan sijoittuen yhdeksänneksi, mutta lauantain radalla oli useampi puomi tullut alas. ”Lähden kuitenkin todella hyvillä mielin radalle”, Ehrnroot totesi. Tallinnaan hän lähti kilpailemaan, sillä se on sopivan matkan päässä ja todella hyvä valmistava kilpailu Helsinki Horse Show’ta varten. Rata meni hyvin, ratsukko tuli maaliin otettuaan yhden pudotuksen.

Tallinnan Horse Showssa
Tallinnan Horse Showssa Kuva: Emmi Kähkönen tallinna horse show

Hanna Tardiveau lähti maailmancupiin ilman sen suurempia odotuksia, koska edellisestä kerrasta kansainvälisissä kisoissa on yli puoli vuotta. World cup –luokkaan ei ollut tarkoitus osallistua, mutta edellisen päivän onnistumisen jälkeen ilmoittautuminen tuntui helpolta. Myös Tardiveaulle Tallinnan Horse Show on hyvä alustava kilpailu Helsinkiä ajatellen. Ratsukko suoritti luokan siististi kahdeksalla virhepisteellä.
Tallinnan Horse Showssa
Tallinnan Horse Showssa Kuva: Emmi Kähkönen tallinna horse show
Word Cupin uusinnassa nähtiin kahdeksan ratsukkoa. Voittoon hevosensa Bivaldi kiritti Venäjän Alexandr Belekhov alle sekunnin seuraavaa nopeammalla ajalla. Suomalaisista lähimpänä sijoitusta oli Marina Ehrnrooth, joka jäi tällä kertaa neljänneksitoista.
Suomalaisilla on revanssin mahdollisuus muutaman viikon päästä Helsinki International Horse Show’ssa!

teksti: Mervi Majoinen

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.