Hyppää pääsisältöön

Elektronisen urheilun joukkueet perustavat itselleen oman unionin

Ninjas in Pyjamas on yksi CS:GO-pelin suosituimmista joukkueista
Myös Ninjas in Pyjamas on mukana unionissa. Ninjas in Pyjamas on yksi CS:GO-pelin suosituimmista joukkueista Kuva: Yle / Juha Lahti kilpapelaaminen

Elektroninen urheilu on pitkään ollut alue, jolla turnausjärjestäjät ovat voineet sanella sekä pelaajille että joukkueille ne pelitavat, joita turnauksessa tullaan käyttämään.

Nyt elektronisen urheilun isoimmat nimet ovat muodostaneet yhdessä oman unionin puolustamaan joukkueiden oikeuksia. Unionin takana on Alexander Kokhanovskyy, joka toimii Natus Vinceren toimitusjohtajana. Sähköpostissaan isoille turnausjärjestäjille hän kertoo toimivansa Na’Vin, Team Liquidin, CLG:n, Cloud9:n, Virtus Pron, TSM:n, fnaticin, Ninjan is Pyjamasin, Titanin sekä EnVyUsin nimissä. Taustavahvistuksena ovat siis kaikki suuret länsimaiset pelaajaorganisaatiot.

Kokhanovskyyn mukaan elektroninen urheilu on kasvanut viimeisten vuosien aikana rajusti, ja nyt perustetun unionin tarkoituksena on rakentaa parempaa yhteistyötä joukkueiden ja turnausjärjestäjien välillä. Unionin vaatimuslista on pitkä.

Jatkossa unionin alaiset joukkueet tulevat kieltäytymään kaikista vain netin kautta pelattavista turnauksista. Joukkueet eivät myöskään tule pelaamaan turnauksiin, joissa palkintopotti on alle 75 000/100 000 USD (CS:GO / Dota 2). Tämän lisäksi joukkueet vaativat turnausjärjestäjiä maksamaan pelaajien matkakulut.

Unioni haluaa myös rajoittaa pelaajien vuorokauden aikana pelaamien otteluiden määrää. Jatkossa joukkuepelaajat eivät suostu pelaamaan kuin yhden “paras kolmesta” -sarjan ja yhden “paras viidestä” -sarjan vuorokauden aikana. Tämä tulee asettamaan kovia paineita turnausten muodon suunnitteluun. Tällä hetkellä monien turnauksien alkulohkoissa ja finaalipäivänä otteluita tulee helposti kolme, enimmillään jopa viisi, vuorokauden aikana.

Kokhanovskyyn mukaan uudet säännöt tulisi ottaa käyttöön 1.1.2016. Toistaiseksi yksikään iso turnausjärjestäjä ei ole vastannut unionin vaatimuksiin.

Kommentit