Hyppää pääsisältöön

Hänellä on vain yksi silmä – ja viisi muuta syytä kiinnostua hip hop -stara Fetty Wapista

Fetty Wap on hip hopin seuraava kiintotähti.

Fetty Wap teki elokuussa Billborad-historiaa. // Kuva: EPA / Steve C. Mitchell

Fetty Wapin nimi alkaa olla tuttu monille musadiggareille. Jos se ei ole, niin sen pitäisi olla.

Vuonna 2014 hiphoppari julkaisi debyyttisinkkunsa Trap Queenin, joka on ollut YleX:llä ahkerassa soitossa.

Trap Queen -kappaleen lisäksi artisti on erittäin tunnettu ulkonäkönsä vuoksi. Fetty Wapilla on nimittäin vain yksi silmä. Vasemman silmän paikalla hänellä on kokovalkoinen silmäproteesi.

Villeimpien huhujen mukaan hän olisi menettänyt silmänsä, kun häntä olisi ammuttu haulikolla kasvoihin. Huhut eivät kuitenkaan pidä paikkaansa:todellisuudessa Fetty Wap kärsi syntyessään glaukoomasta eli näkökenttää supistavasta sairaudesta. Kuuden kuukauden ikäisenä toinen hänen silmistään poistettiin, mutta toisen lääkäri sai pelastettua.

Okei, hänellä on yksi superhitti ja poikkeuksellinen ulkonäkö. Riittääkö se siihen, että hänestä pitäisi kiinnostua? Onko muita syitä?

On.

1. Fetty Wap on villi ja arvaamaton

Kun Fetty Wap on mestoilla, on aina olemassa riski, että jotain tapahtuu. Se ei aina ole hyvä asia, mutta kiinnostavaa se on.

26. syyskuuta eli vain päivä Fetty Wapin debyyttialbumin julkaisun jälkeen räppäri ajoi kolarin moottoripyörällä. Hän lähti ohittamaan edellään ajanutta autoa, eikä huomannut vastaantulevalla kaistalla tullutta autoa. Fetty Wap joutui sairaalaan, mutta tokenee.

Elokuun lopulla Fetty Wap esiintyi Billboardin järjestämällä Festivalilla New Yorkin Long Islandilla. Räppäri hyppäsi yleisöön kesken keikan. Se on ihan ok – mutta tällä kertaa kaksi yleisössä ollutta tyttöä loukkaantui.

2. Neljä ensimmäistä sinkkua historiallisesti yhtäaikaa Billboardin räppilistalla

Fetty Wap on ensimmäinen artisti, jonka neljä ensimmäistä sinkkua oli yhtäaikaa Billboardin top 10 of Hot Rap Songs -listalla. Billboard on yksi maailman arvostetuimmista musiikkilistoista.

Elokuun 29. päivänä Fetty Wapin Again-kappale nousi Billboardin räppilistan sijalle kahdeksan. Samalla viikolla hänen kappaleensa Trap Queen oli sijalla kaksi, My Way sijalla kolme ja 679 sijalla viisi.

Fetty Wapin lisäksi kahdeksan muuta artistia on saanut vähintään neljä kappaletta yhtäaikaisesti top 10 of Hot Rap Songs -listalle – mutta toisin kuin Fetty Wapin kohdalla, kyseessä eivät olleet artistien ensisinkut.

3. Menestys ei jää sinkkuihin – debyyttilevy Billboardin listaykköseksi

Fetty Wapin 25. syyskuuta julkaisema debyyttialbumi Fetty Wap on parhaillaan Billboardin albumilistan sijalla yksi. Hän on ensimmäinen hip hop -artisti yli kolmeen vuoteen, jonka debyyttilevy on noussut listan kärkeen. Viimeksi samaan on pystynyt muuan A$AP Rocky helmikuussa 2012.

4. Fetty Wap rakastaa Haitia

Fetty Wapin tunnusmerkkeihin kuuluu päässä huivin lailla pidettävä Haitin lippu. Vaikka monet ovat luulleet Fetty Wapin olevan haitilainen, hän ei sitä ole.

Civil TV:n haastattelussa Fetty Wap kertoo alkneensa pitää lippua osana pukeutumistaan kunnioittaakseen tyttärensä edesmennyttä isoäitiä, joka oli kotoisin Haitista. Myöhemmin räppäri ihastui haitilaiseen kulttuuriin ja on kertonut tuntevansa rakkautta haitilaisia kohtaan.

5. Jopa Rihanna on Fetty Wap -fani

Rihanna kertoi helmikuussa 2015 i-D-lehdelle, että viimeisin mp3-kappale, jonka hän oli ostanut, oli Fetty Wapin Trap Queen.

Jos Rihannakin kuuntelee Fetty Wapia, niin kyllä sinunkin kannattaisi.

Avaa Instagram postaus

Lue myös:

YleX:n Ensinäytössä View’n Lace-musavideo: Tätä edes läheiseni eivät tiedä minusta