Hyppää pääsisältöön

Kuvatekstikilvan voitti punk-henkinen laulunsanoitus

Sibelius kurkistaa putkeen
"Aina mun pitä skåla shampanja" Sibelius kurkistaa putkeen Kuva: Yle/ Kirsi Kukkurainen sehän on sibelius

Kuvatekstikilpailun ensimmäinen kuva kirvoitti lukuisia kekseliäitä ehdotuksia. Voittajaksi valikoitui Markku Kärnän sanoitus, jonka esikuvaa voi etsiä kevään Euroviisuista.

Täältähän kuuluu Nielseniä...!?

Ymmärtäkää tämä: en etsi valtaa loistoa - soittakaa vain minun musiikkiani!

Eläkeputkea, hukkaputkea tai ylipäätään putkea vilisi monissa ehdotuksissa. Nimimerkki ile b. sisu eli Markku Kärnä Viinijärveltä ei kuitenkaan tyytynyt keksimään pelkkää kuvatekstiä. Hänen punk-henkinen sanoituksensa sai kuvatekstikilpailun raadin nauramaan makeasti.

Voittoisa tarina laulunsanoineen kokonaisuudessaan

Jean Sibelius on päässyt hetkeksi karkuun roolistaan kansakunnan ikonina, mutta paparazzi ikuisti pakoretken palkkikamerallaan.

Sibelius mitä ilmeisimmin kärsi näkyvästä asemastaan yläluokkaisena kansallissankarina. Tästä kertoo aivan äskettäin tehty uskomaton löytö säveltäjämestarin kuuluisan valkoisen puvun taskun pohjalta. Sieltä löytynyt, Sibeliuksen käsin kirjoittama nuhruinen lappu paljastaa, että pohjimmiltaan hän oli kapinallinen. Tämä teksti on mitä ilmeisimmin syntynyt jossain pakollisessa juhlatilaisuudessa istuneen ja siellä pitkästyneen Sibeliuksen kosmoskynästä. Samalla se paljastaa kokonaan uuden puolen hänestä myös sanoitusten taitajana. Jos nämä riimit olisi aikanaan julkaistu, niiltä käytettäisiin varmasti esikuvana nykypäivän musiikissa.

Sibelius kurkistaa putkeen
"Aina mun pitä skåla shampanja" Sibelius kurkistaa putkeen Kuva: Yle/ Kirsi Kukkurainen sehän on sibelius

Aina mun pitä spela flyygeliä
Aina mun pitä käyttä kostyymiä
Aina mun pitä röka sikaria
Aina mun pitä prata ruotsia

En saa lättähattua
En tukka kasvatta
En saa edes otta tatueerausta

Aina mun pitä sitta kutsuilla
Aina mun pitä skåla shampanja
Aina mun pitä diskuteerata
Aina mun pitä komponeerata

Kuvatekstikilpailu jatkuu

  • Julia Wolfen vangitseva oratorio

    Julia Wolfen vangitseva oratorio

    Yhdysvaltalaisen Julia Wolfen (s. 1958) viime vuonna valmistunut oratorio Fire in my mouth on kirjoitettu naiskuorolle, tyttökuorolle ja orkesterille. Noin tunnin kestoinen teos sai ensi ensiesityksensä tänä keväänä ja kuullaan onneksi tuoreeltaan myös äänitteellä. Teoksen järkyttävänä lähtökohtana on vuonna 1911 syttynyt tehdaspalo New Yorkissa.

  • Taidokas duo esittelee vähemmän tunnettua ohjelmistoa

    Taidokas duo esittelee vähemmän tunnettua ohjelmistoa

    Viulisti Dawn Wohn ja pianisti Esther Park esittelevät debyyttijukaisullaan peräti yhdeksän tekijän (Lili Boulanger (1893-1918), Vítězslava Kaprálová (1915–1940), Amy Beach (1867–1944), Florence Price (1887–1953), Vivian Fine (1913–2000), Chihchun Chi-sun Lee (s.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua