Hyppää pääsisältöön

"Seksikoulukohu" - Marja Hintikka vastaa

Mikä on Marja Hintikka Liven seksikoulu?
Kuvan henkilöt liittyvät tapaukseen. Mikä on Marja Hintikka Liven seksikoulu? Kuva: Yle seksikoulu

Marja Hintikka Live -talk show´n ensimmäisen tuotantokauden alkua saattelee vanhempien seksikoulusta noussut "kohu".

Kohu sai alkunsa, kun juontajat Marja Hintikka ja Heikki Soini vierailivat YleX:llä kertomassa tulevasta. Mitä vastaa kohuun ohjelman juontaja Marja Hintikka?

- Jaaha, viikkoa ennen ensi-iltaa ollaan jo kohuohjelma. Se on oikein! Kohu-Seksikoulun yhteistyökumppaneinahan meillä ovat mm. Väestöliiton tutkimusprofessorit ja seksologit, toim. huom! sanoo Hintikka.

Marja Hintikka Liven tavoitteena on helpottaa ruuhkavuosissa elävien vanhempien arkea tarjoamalla tietoa ja vertaistukea. Avioerotilastot näyttävät, että lapsiperheiden pahoinvointi on kasvanut. Finsex-tutkimuksessa todetaan, että lapsiperheissä harrastetaan entistä vähemmän seksiä. Syynä hyvin todennäköisesti on ruuhkavuosien kiire, työn ja kodin yhteensovittamisen vaatimukset sekä kaiken kaikkiaan raskas elämänvaihe. Läheisyys, hellyys, koskettaminen ja seksi ovat parisuhteelle elintärkeitä ja niistä ei pitäisi tinkiä.

Jos lisäämme hyvinvointia yhdenkin pienen lapsen kotiin, olemme onnistuneet

- Marja Hintikka Liveen liittyvällä Seksikoululla kannustetaan pariskuntia ottamaan oman puolison tarpeet huomioon tai vähintään keskustelemaan niistä. Lapsiperheiden ja suomalaisten kotien hyvinvointi on ensisijaisen tärkeää ja hyvinvoinnin edistäminen Ylen arvojen mukaista. Jos lisäämme hyvinvointia yhdenkin pienen lapsen kotiin, olemme onnistuneet, sanoo Marja Hintikka Live -konseptin tuottaja Johanna Reen.

- Ohjelmamme ei kuvaa siis seksiohjelmaa vaan tarjoaa tietoa läheisyyden, kosketuksen ja seksin merkityksestä perheissä, joissa on lapsia ja kiireinen elämäntilanne.

Seksi on yksi kymmenestä aiheesta, joita tämän syksyn aikana tullaan Marja Hintikka Live -show´ssa käsittelemään.

Marja Hintikka Live -talk show starttaa 12.10. Yle TV2:ssä klo 21 sekä Yle Areenassa. Ohjelman teemat on suunnattu ruuhkavuosissa eläville vanhemmille.

Miten sujuu seksi teidän ruuhkavuosissanne? Onko seksikoulu tarpeen vai turhaa? Entä mistä muusta meidän pitäisi puhua? Kommenttiosio on auki!

Marja Hintikka Live
Yle TV2 maanantaisin klo 21 alkaen 12.10.
Yle Puhe tiistaisin klo 16 alkaen 13.10.
yle.fi/mhl
#yleMHL
MHL Facebookissa
MHL Twitterissä
MHL Instagramissa

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.