Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yle Live pääkuva

Yle Live lokakuussa: Hyväntekeväisyyttä, jazzia ja sooloartisteja

Irlantilainen Hozier esiintymässä vanhassa kirkossa, Grammy-palkittu amerikkalainen Gregory Porter UMOn kanssa Ylen M1-studiossa ja ruotsalaisesta The Arkista tuttu Ola Salo soolokeikalla Ruisrockissa. Kaiken tämän, ja paljon muuta, voit nähdä Yle Livessä lokakuussa!

Yle Live: Global Citizen Festival
Yle Teema sunnuntai 4.10. kello 22.00

Global Citizen Festival: esiintyjänä Coldplay.
Global Citizen Festival: esiintyjänä Coldplay. yle live: global citizen festival

New Yorkissa vuosittain järjestettävä Global Citizen Festival tuo artistit yhteen hyväntekeväisyyden puolesta. Tänä vuonna tapahtuma televisioidaan maailmanlaajuisesti, kun samalla annetaan lähtölaukaus YK:n uusille kestävän kehityksen tavoitteille. Central Parkissa 26.9.2015 pidetyn festivaalin musiikillisena johtajana toimi Coldplay-yhtyeen keulahahmo Chris Martin. Coldplayn (kuvassa) lisäksi tapahtumassa esiintyivät myös Beyoncé, Pearl Jam sekä Ed Sheeran.
Katsottavissa Yle Areenassa 13 vuorokautta.

Yle Live: M1-studiossa Gregory Porter & UMO
Yle Teema sunnuntai 4.10. kello 23.00

Gregory Porter
Gregory Porter gregory porter

Vaikka Ylen M1-studiota nimitetään toistuvasti, ja ihan syystäkin, legendaariseksi, ei siellä silti ole ainakaan liiaksi vieraillut Grammy-palkittuja artisteja. Yhdysvaltalaisen Gregory Porterin kolmas albumi Liquid Spirit palkittiin vuoden 2014 Grammy-gaalassa ja reilua vuotta myöhemmin mies esiintyi Suomessa yhdessä Uuden Musiikin Orkesterin eli UMOn kanssa. Helsingin Kulttuuritalolla nähdyn keikan lisäksi UMO ja Porter sessioivat myös M1-studiossa.
Katsottavissa Yle Areenassa.

Yle Live: Hozier
Yle Teema sunnuntai 11.10. kello 22.25

Hozier lavalla
Hozier lavalla hozier

Irlantilainen Andrew Hozier-Byrne aloitti hitaan nousunsa listojen kärkeen jo ensimmäisellä julkaisullaan syksyllä 2013. Tuolloin ilmestyneen ep:nsä nimikappale Take Me to Church muodostui maailmanlaajuiseksi hitiksi vuoden 2014 aikana ja nosti listojen kärkisijoille myös saman vuoden syyskuussa julkaistun Hozier-albumin. Vuodesta 2003 lähtien televisiossa pyörinyt irlantilainen Other Voices -sarja teki Hozierista oman erikoisjakson maaliskuussa 2015 ja ohjelmassa nähty konsertti taltioitiin 200-vuotiaassa St. Jamesin kirkossa.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: Tony Bennett ja Lady Gaga
Yle Teema sunnuntai 18.10. kello 22.30

Tony Bennett ja Lady Gaga New Yorkin Lincoln Centerissä heinäkuussa 2014.
Tony Bennett ja Lady Gaga New Yorkin Lincoln Centerissä heinäkuussa 2014. tony bennett ja lady gaga

Lady Gagan ja Tony Bennettin yhteisalbumi Cheek to Cheek ilmestyi syyskuussa 2014, mutta levyä alettiin suunnitella jo kolmea vuotta aiemmin kaksikon kohdattua hyväntekeväisyyskonsertissa. Jazz-klassikoista koostuva albumi poiki myös yhteisen kiertueen, joka käynnistyi huhtikuussa 2015 ja jatkui saman vuoden elokuuhun asti. David Hornin ohjaama taltiointi on kuvattu heinäkuussa 2014 New Yorkissa.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: Ola Salo
Yle Teema sunnuntai 25.10. kello 22.45

Ola Salo Ruisrockissa
Ola Salo Ruisrockissa ola salo

Ruotsalaisen The Arkin ura kesti yhteensä kaksikymmentä vuotta ja tuona aikana yhtye julkaisi viisi menestyksekästä albumia. 2000-luvulla bändi nähtiin myös toistuvasti keikoilla Suomessa ja se vakiinnutti paikkansa maamme rockfestareiden vakioesiintyjänä. The Arkin karismaattinen keulakuva Ola Salo on yhtyeen hajottua kokeillut siipiään niin musikaalitähtenä kuin Ruotsin The Voice -ohjelman valmentajana. Ensimmäisen sooloalbuminsa Salo julkaisi toukokuussa 2015 ja kahta kuukautta myöhemmin mies esiintyi yhtyeensä kanssa Ruisrockin Rantalavalla.
Katsottavissa Yle Areenassa 10 vuorokautta alkaen la 24.10. klo 22.45.