Hyppää pääsisältöön

Oletko rintamakarkuri, Sebastian Tynkkynen?

Rintamakarkuriksi kutsutaan sellaista henkilöä, joka pakenee rintamalta sodan aikana. Sellaiseksi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kutsuu nyt oman puolueensa varapuheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä.

Sebastian Tynkkynen // Kuva: Promokuva

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sebastian Tynkkynen haluaa perussuomalaisten äänestävän siitä, voiko puolue jatkaa hallituksessa. Radikaali vaatimus johtuu siitä, etteivät perussuomalaisten maahanmuuttolinjaukset näy hallituksen toiminnassa. Puheenjohtaja Timo Soini on tyrmännyt vaatimukset ja sanonut, ettei arvosta tällaisia rintamakarkureita, sillä perussuomalaiset ovat sitoutuneita hallitusohjelmaan.

Sebastian Tynkkynen, miltä tuntuu, kun Timo Soini sanoo sinua rintamakarkuriksi?

- Tässä ei ole mitään uutta, aikaisemminkin on tullut lokaa niskaan. Tämä on vain yksi tapa hengittää niskaan. Minun mielestäni tämä on väärä tapa toimia. Aidosti erilaisia näkemyksiä pitää suvaita, Tynkkynen sanoo YleX Etusivun haastattelussa.

Tykkysen mukaan puolueelle kuin puolueelle tekee vain hyvää käydä kriittistä keskustelua siitä, toimitaanko oikein. Hänen mielestään huonojen uutisten tuoja on tärkeä henkilö, jonka avulla voidaan laittaa asioita eteenpäin. Tynkkynen kieltää hakevansa puheillaan vain julkisuutta.

- En tietenkään hae. Varmasti jokainen ymmärtää, millainen paine on tällä hetkellä. Se on välillä uuvuttavaa. Tämä asia on tullut suoraan kentältä, yli 200 nimeä on jo tullut vetoomuksen, jossa vaaditaan yhteiskokousta.

Tynkkynen ei säästele sanojaan kritisoidessaan puoluejohtoa. Hän kannattaa puolueen sisältä vaikuttamista, mutta siinä suhteessa kanavat on käytetty.

- Pitää osoittaa puoluejohdolle, että meidän kenttä on todella maahanmuuttokriittistä ja EU-kriittistä. Näitä asioita pitää lähteä muuttamaan. Puoluejohdon ja kentän välillä on voimakas jännite. Puoluejohto ei ymmärrä, mitä kenttä ajattelee.

Sebastian Tynkkynen // Kuva: Promokuva