Hyppää pääsisältöön

Jare vs. Cheek. Uunituore dokumentti Cheekistä ja Yle Live -taltiointi Blockfestistä Kakkosella sunnuntaina 8.11.

Jare vs. Cheek -dokumentti.
Jare vs. Cheek -dokumentti. jare vs. cheek

“Ei mitään siloteltua, vaan rehellistä ja aitoa tarinaa kulissien takaa”

Yle TV2 on liekeissä, kun isänpäivän ilta 8.11. omistetaan Suomen artistitaivaan ykkösnimelle Cheekille. Ensin nähdään uunituore dokumentti Jare vs. Cheek, joka seuraa artistia kulissien takana keikkatauon ajan, ja tämän jälkeen esitetään lähes puolitoistatuntinen keikka Blockfest-festivaalilta elokuussa 2015.

Suomen suosituin pop-artisti vetäytyi tauolle elokuussa 2014 kahden historiallisen loppuunmyydyn Olympiastadionin keikkansa jälkeen. Mika Nivan ohjaamassa dokumentissa nähdään, miten tauko muuttui uusien biisien tekemiseksi, uuden albumin pusertamiseksi ja seuraavan keikan suunnitteluksi. Levyntekopaineiden alla räppäri päätti palata myös stadionille esiintymään. Tasan vuoden kuluttua Olympiastadionin keikasta mies nousi Ratinan stadionin lavalle Tampereella Blockfest-festivaalilla.

“Musta on tuntunut, että pitää antaa enemmän kuin ennen ja mennä pintaa syvemmälle, jotta syntyy mitään millä on merkitystä. Tämä dokumentti on osa sitä matkaa, joka alkaa uudelleen Alpha Omega -albumista. Halusin päästää kamerat lähelle ja avata mun elämää ja uran käännekohtia. Ei mitään siloteltua, vaan rehellistä ja aitoa tarinaa kulissien takaa”, Jare kertoo dokumentin synnystä.

Jare vs. Cheek seuraa läheltä, kuinka Sä huudat -biisi soitetaan ensimmäisen kerran levy-yhtiölle, kuinka Blockfestin keikan ennakkojärjestelyt tuottivat Cheekille päänvaivaa ja milloin häneltä palavat hihat. Dokumentti paljastaa julkisuudesta tutun artistin toisen puolen, kunnianhimoisen ja päättäväisen Jare Henrik Tiihosen, jolle mikään ei tunnu riittävän.

"Dokumenttikuvausten aikana ymmärsin, mitkä luonteenpiirteet ajavat Jarea eteenpäin ja miksi hän on saavuttanut sen aseman, jossa hän tällä hetkellä on", ohjaaja Mika Niva sanoo.

Uusien biisien äänityksiä seurataan Los Angelesissa ja Helsingissä. Cheekin ympärillä työskentelevien ihmisten ajatuksia seurataan prosessin aikana, ja räppärin kollegat arvioivat Cheek-ilmiön syitä ja seurauksia. Ääneen pääsevät mm. Elastinen, Paleface ja Pyhimys. Millaisia työtapoja ja luonteenpiirteitä ykkösartistiksi nousijalta vaaditaan?

Dokumentin jälkeen TV2 esittää Cheekin koko keikan Blockfest-festivaalilta elokuussa 2015. Vuosi Olympiastadionin keikkansa jälkeen Cheek valloitti Ratinan stadionin Tampereella. Keikalla kuullaan myös mm. kaksi kappaletta Cheekin uudelta Alpha Omega -albumilta.

Jare vs. Cheek klo 19.30 ja Yle Live: Cheek klo 20.30 Yle TV2:ssa 8.11.2015

Lue myös - yle.fi:stä poimittua