Hyppää pääsisältöön

Kouluratsastaja Janni Martikainen

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Kouluratsastaja Janni Martikaisen tavoite on selkeä. 18-vuotias tyttö ei lepää ennen paikkaa olympialaisissa. Väsymätön urheilija treenaa lajinsa lisäksi lenkkeilemällä ja käymällä personal trainerin kanssa salilla. Istuntaansa Janni treenaa liinatunneilla. Intohimoisen urheilijan motto onkin ”never give up on something you really want.”

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Kyra Kyrklundin kannustuspalkinnollakin kruunattu Janni on tuore junioreiden PM hopeamitalisti. PM-hopea oli kovan työn takana, koska yhteistyö ratsu Michiganin kanssa oli ollut keväällä kivikkoista. Janni nimeääkin kilpailut hienoimmaksi hetkeksi uransa ajalta.

Janni on ratsastanut maajoukkueessa vuodesta 2010 saakka. Jannilla on palkintokaapissaan PM-junnuhopean lisäksi ponien SM-kultaa, hopeaa ja pronssia. PM joukkuepronssia Janni on ollut voittamassa junioreissa vuonna 2015 ja pikkuponeissa 2011.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Kilpailumoodiin Janni saa itsensä kuuntelemalla motivoivaa musiikkia hevosta letittäessä ja valmistautuessa. Viimeisen silauksen antaa äidin kanssa käyty psyykkaushetki juuri ennen selkään nousua.

Jannin jakso Areenassa 11.10.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.