Hyppää pääsisältöön

Santa Cruz esittää Tehosekoitinta Apulanta-elokuvassa – bändin sisäiset roolit vaihtuvat täysin

Yhtye soittaa Apulannasta kertovassa Teit meistä kauniin -elokuvassa Tehis-klassikon Se johtuu geeneistä.

Johnnysta tulee elokuvan Otto. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Santa Cruz esittää Tehosekoitinta Teit meistä kauniin -elokuvassa. Bändin jäsenet joutuvat vaihtamaan elokuvaa varten keskenään rooleja, sillä soolokitaristi Johnny Cruz näyttää enemmän Tehosekoittimen laulajalta Otolta kuin laulaja-kitaristi Archie Cruz. Archie puolestaan siirtyy mikkitelineen luota sivummalle ja ottaa kitaran käteensä Arskana, joka myös johti aikoinaan bändien Levy-yhtiö-nimistä levy-yhtiötä.

- Menemme huomenna treenaamaan. Saadaan elokuvaan päälle ikoniset Ramones-kamat ja kajaalit naamaan. Siitä tulee kivaa. Odotan innolla sitä, että pääsen tekemään lauludebyytin elokuvassa. Toivottavasti siitä julkaistaan myös soundtrack, Johnny kommentoi YleX:lle.

Santa Cruz // Kuva: Anton Sucksdorff

Myös muut Santa Cruzin jäsenet vaihtavat hyvin todennäköisesti bändin sisäisiä rooleja elokuvaa varten. Pitkähiuksinen basisti Middy Cruz esittää rumpali Mattia ja rumpali Taz Cruz puolestaan tarttuu bassoon esittäen Hanskia.

- Pitää lähteä salille, että saan kesällä tulleen kaljamahan pois. Leffassa pitää kuitenkin laittaa joku napapaita päälle, Johnny sanoo.

"Pitää lähteä salille, että saan kesällä tulleen kaljamahan pois."― Johnny Cruz

Tehosekoitin ei varsinaisesti ole vaikuttanut Santa Cruzin musiikkiin, mutta legendaarisen yhtyeen lavaenergia ja asenne ovat tehneet vaikutuksen.

- Yhden keikan olen nähnyt aikoinaan Ankkarockissa. Se oli törkeän siistiä. Pitää katsella Youtubesta videoita ja käydä Tehosekoittimen jätkien kanssa bissellä ja kysyä, miten se homma menikään.

Myös Apulannalla on ollut oma paikka Santa Cruz -muusikoiden elämässä. Yhtye uskoo, että leffasta tulee todella hieno.

- Ikään kuin tosielämän Pitkä kuuma kesä. Apulannan tarinahan on yksi Suomen legendaarisimmista.

Teit meistä kauniin -elokuvan ensi-ilta on 9.9.2016.

Lue myös:

Apulanta-elokuvan näyttelijät muistuttavat hämmentävän paljon esikuviaan – vertaa itse

Roope Salminen näyttelee Apulanta-elokuvassa yhtyeen perustajaa: "Olen monta vuotta kolkutellut elokuvateollisuuden portteja"