Hyppää pääsisältöön

Splatoon

Taistelua Splatoonissa
Taistelua Splatoonissa Kuva: Nintendo splatoon

Ammukset on loppu, mutta vielä pitäisi sotia. Onneksi striimaajamme tietävät, että vastustajan voi peitota myös maalaamalla. FTW:n seuraavat taistelut tarjoaa Nintendon värikäs Splatoon.

Splatoon on Nintendon versio postapokalyptisestä räiskintäpelistä. Meren pinta on noussut ja ihmiskunta tuhoutunut. Nyt maailmaa hallitsevat mustekalat ja muut merenelävät, jotka taistelevat keskenään värikkäillä musteilla. Musteen levittämiseen ja vastapuolen nujertamiseen on monia työkaluja. Maalailla pystyy sarjatuliaseella, maalipommeilla, jättimäisellä telalla tai suoraan ämpäristä viskomalla. Hahmoaan voi myös ehostaa ja tehostaa ostamalla sille tyylikkäät kuteet, joiden mukana saa pientä etua peliin. Omiin varusteisiin kannattaakin panostaa, sillä voittaminen voi olla pienestä kiinni.

Astuessasi areenalle sinut sijoitetaan hyvisten joukkoon taistelemaan pahiksia vastaan. Voittoon on monta eri keinoa pelimodesta riippuen. Oletuspelimodessa tarkoituksena on saada mahdollisimman suuri osa kentästä oman värisen musteen peittoon. Muissa modeissa kisaillaan alueen hallinnasta tornin puskemiseen ja superaseen viemisestä maaliin. Tavoitteen muuttuessa on hyvä muokata myös omia taktiikoitaan. Toki aina voi keskittyä myös pelkästään vastustajien tuhoamiseen, jos ei muuta keksi. Otteluissa tuomarina toimii Judd-kissa, joka koitoksen jälkeen julistaa voittajan. Kauaa ei kuitenkaan ehdi juhlia taikka surkutella ennen kuin on jo uuden pelin aika.