Hyppää pääsisältöön

Voiko seuraava James Bond olla tummaihoinen, punapää tai homo? Äänestä suosikkiasi!

Daniel Craig on ilmoittanut ennemmin viiltävänsä ranteensa auki kuin hyppäävänsä vielä Bondin rooliin.

Onko yksi heistä seuraava James Bond? // Kuva: EPA

Seuraava Bond-elokuva Spectre tulee ensi-iltaan loka-marraskuun vaihteessa. Nimiroolia esittää neljännen kerran Daniel Craig, ja vaikka hän ei ole virallisesti ilmoittanut astuvansa sivuun 007:n roolista, arvuuttelut hänen seuraajastaan James Bondina käyvät kuumina.

Lisää vettä myllyyn saatiin tällä viikolla, kun Craig ilmoitti mieluummin viiltävänsä ranteensa auki kuin tekevänsä vielä yhden Bond-elokuvan. Craig on kuitenkin tehnyt sopimuksen Spectren lisäksi vielä yhdestä Bond-seikkailusta.

YleX listasi tämänhetkisten spekulaatioiden kärkiehdokkaat seuraavaksi Bond-näyttelijäksi. Äänestä suosikkiasi jutun lopussa!

Idris Elba // Kuva: EPA / Tal Cohen

Idris Elba

Aina, kun Idris Elbaa sovitellaan seuraavan Bondin rooliin, huomio keskittyy hänen ihonväriinsä. Voiko James Bond olla tummaihoinen? Juuri tästä syystä Elba on suhtautunut kiusaantuneesti saamaansa Bond-huomioon: jos hänet tosiaan valittaisiin Daniel Craigin seuraajaksi, hän ei haluaisi olla ”juuri se musta Bond” vaan yksinomaan Bond, joka vaan sattuu olemaan ihonväriltään musta. The Wire- ja Luther-sarjojen tähteä on pidetty yhtenä todennäköisimpänä seuraavana Bondina.

Damian Lewis // Kuva: EPA / Tim Brakemeier

Damian Lewis

Damian Lewisin on kerrottu olevan yksi kärkinimistä seuraavaksi Bondiksi. Mirror-lehti on jo uutisoinut melko varmana tietona, että Lewis olisi valittu Craigin seuraajaksi – vaikka virallisesti ei ole kerrottu sitäkään, onko Craig vielä Spectren jälkeen väistymässä sivuun salaisen agentin paikalta. Lewis tunnetaan kansainvälisesti Homeland-tv-sarjasta, mutta valkokankailla häntä ei ole juuri hittielokuvissa nähty. Jos Lewis valitaan Bondin rooliin, hän olisi ensimmäinen punapää roolissa.

Tom Hardy // Kuva: EPA / Guillaume Horcajuelo

Tom Hardy

Tom Hardy on suurelle yleisölle tuttu näyttävistä toimintaelokuvista kuten Inception ja Yön ritarin paluu. Yhtä lailla näyttävää toimintarymistelyä oli Mad Max: The Fury Road, jonka miespääosaa Hardy esitti. Siinä Hardyn rooli oli hänen perusrooliaan vakavampi ja synkempi, minkä on arvioitu nostavan hänen osakkeitaan Bond-pelissä. Hardy on myös Bond-tarjokkaista ehkä suurelle yleisölle tutuin.

Henry Cavill // Kuva: EPA / Facundo Arrizabalaga

Henry Cavill

Henry Cavill on jo ottanut yhden supersankariroolin haltuun, sillä hänet on nähty Teräsmiehenä Man of Steel -elokuvassa. Cavill on koe-esiintynyt Bondin rooliin jo aiemminkin, mutta hävisi tuolloin kisan Craigille. Syynä oli ainakin Cavillin ikä: tuolloin 22-vuotiasta näyttelijää pidettiin liian nuorena supervakoojan rooliin.

Orlando Bloom // Kuva: EPA / Etienne Laurent

Orlando Bloom

Olrando Bloom on kaikkein tutuin Tolkienin Keskimaa-leffojen vaaleahapsisena Legolas-haltiana sekä Pirates of the Caribbean -elokuvien Will Turnerina. Seikkailuelokuvien maailmasta ei välttämättä olisi kovin suuri askel Bondin dramaattisiin supervakoojapiireihin, mutta Bloom ei silti ole ollut Bond-veikkausten kärkinimiä.

Michael Fassbender // Kuva: EPA / Franck Robichon

Michael Fassbender

Saksalais-irlantilaisen Fassbenderin nimi on mainittu Bond-spekulaatioissa jo jokusen vuoden ajan, mutta häntä ei varsinaisesti ole missään vaiheessa pidetty selkeänä kärkikandidaattina Craigin manttelinperijäksi. Jotkut ovat kuitenkin nähneet Fassbenderin roolisuorituksissa kaikuja Bond-universumista esimerkiksi X-Men: First class -elokuvassa.

Entä homo-Bond?

Mahdollisesta tummaihoisesta James Bondista on puhuttu jo pitkään, mutta parin viime vuoden aikana on alettu pohtia myös sitä, voisiko Bond olla homo. Ennen Daniel Craigia Bondin roolissa ollut näyttelijä Pierce Brosnan on sanonut pitävänsä homo-Bondia mielenkiintoisena ideana. Brosnan kuitenkin sanoi Details-lehden haastattelussa, ettei usko nykyisen Bond-tuottaja Barbara Broccoli suostuvan siihen.

Äänestä omaa Bond-suosikkiasi kyselyssä! Kommentoi alle, kuka sinusta olisi paras 007, jos vaihtoehdoista ei löydy suosikkiasi. Äänestys sulkeutuu maanantaina 12.10. kello 12.

James Bond -kysely