Hyppää pääsisältöön

Yle julkaisee Cheekistä poikkeuksellisen paljastavan dokumentin: Jare vs. Cheek ei ole mitään siloteltua

Suomen suosituin räppäri ei malttanutkaan lepäillä tauollaan, vaan huilin aikana syntyi levyn lisäksi myös dokkari.

Cheek // Kuva: Elina Leino/YleX

Ylen tuottamassa Jare vs. Cheek -dokumentissa seurataan rap-artistia kulissien takana keikkatauon ajan. Yle TV2 esittää 8. marraskuuta dokkarin, jossa päästään harvinaisen lähelle suomiräpin kuningasta.

Suomen suosituin popartisti vetäytyi tauolle elokuussa 2014 kahden historiallisen stadionkeikkansa jälkeen. Mika Nivan ohjaamassa dokumentissa nähdään, miten tauko muuttui uusien biisien tekemiseksi, uuden albumin pusertamiseksi ja seuraavan keikan suunnitteluksi. Tasan vuoden kuluttua Olympiastadionin keikasta räppäri nousi Ratinan stadionin lavalle Tampereella Blockfest-festivaalilla.

- Musta on tuntunut, että pitää antaa enemmän kuin ennen ja mennä pintaa syvemmälle, jotta syntyy mitään, millä on merkitystä. Tämä dokumentti on osa sitä matkaa, joka alkaa uudelleen Alpha Omega -albumista. Halusin päästää kamerat lähelle ja avata mun elämää ja uran käännekohtia. Ei mitään siloteltua, vaan rehellistä ja aitoa tarinaa kulissien takaa, Cheek kertoo.

Jare vs. Cheek seuraa läheltä, kuinka Sä huudat -biisi soitetaan ensimmäisen kerran levy-yhtiölle, kuinka Blockfestin keikan ennakkojärjestelyt tuottavat Cheekille päänvaivaa ja milloin räppäriltä palavat hihat. Dokumentti paljastaa julkisuudesta tutun artistin toisen puolen, kunnianhimoisen ja päättäväisen Jare Henrik Tiihosen, jolle mikään ei tunnu riittävän.

Dokumentti seuraa uusien biisien äänityksiä Los Angelesissa ja Helsingissä. Räppärin kollegat arvioivat Cheek-ilmiön syitä ja seurauksia. Dokumentissa ääneen pääsevät muun muassa Elastinen, Paleface ja Pyhimys.

Dokkarin jälkeen TV2:lla esitetään Cheekin lähes puolitoistatuntinen paluukeikka viime kesän Blockfesteiltä. Räppärin kanssa lavan jakavat muun muassa Kasmir ja Elastinen.

Jare vs. Cheek klo 19.30 ja Yle Live: Cheek klo 20.30 Yle TV2:ssa 8.11.2015.