Hyppää pääsisältöön

Anna Puulla poikkeuksellinen syksy: Kirkosta kapakkaan

Anna Puun neljäs albumi Rakkaudella, ilmestyi tänään perjantaina 9. lokakuuta. Laulaja lähtee uuden levyn myötä tuplakiertueelle, joka vie hänet kirkkoihin ja klubeille ympäri Suomea.

Anna Puu // Kuva: YleX

Anna Puu palaa lavoille pitkän keikkatauon jälkeen. Rakkaudella,-albumin julkaisupäivänä alkava kiertue muodostuu loppuvuoden aikana kahdesta erilaisesta konseptista: uuden levyn julkaisukeikoista baareissa sekä joulun alla tehtävästä UMOn Kohti joulua -kirkkokiertueesta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Anna Puu tekee kirkkokonsertteja.

- Joku namiska pitää laittaa päässä erilaiseen asentoon, kun menee kirkosta kapakkaan, solisti kommentoi YleX Aamussa.

Anna Puu on ollut keikkatauolla noin puolitoista vuotta, joten levyn tekemiseen on jäänyt runsaasti aikaa. Lisäksi muusikko on matkustellut paljon ulkomailla ja käynyt katsomassa muiden artistien keikkoja.

- Oloneuvoksenakin oleminen oli hirveän kivaa. Kyllä mä tiedän, että ensi kesänä räjähtää festareilla, kun olen ollut pari kesää pois.

Anna, bändi ja tuottaja Jukka Immonen matkustivat Muscle Shoalsiin, Pohjois-Alabamaan nauhoittamaan Rakkaudella, -albumia. Jenkkimaisemat eivät kuitenkaan Annan mukaan kuulu levyllä kliseisillä tavoilla.

- Tästä tuli popimpi levy, jonka olen ikinä tehnyt.

Albumin tuorein single on nimeltään Kohta vapaita.

Kuuntele haastattelu alta.